Banner 980x90

Siltuma cena Rīgā paliks nemainīgi zema līdz pat jūlijam

AS "Rīgas siltums" siltuma cena no šā gada 1.maija būs 56,47 eiro/MWh (39,69 Ls/MWh) bez PVN, kas ir par 7,3% mazāka nekā pērnā gada maijā, kad tā bija 60,91 eiro/MWh (42,81 Ls/MWh) bez PVN. Prognozēts, ka siltuma cena saglabāsies nemainīgi zema arī jūnijā un jūlijā, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja AS "Rīgas siltums" Informācijas daļas vadītāja Linda Rence.

Siltumenerģijas cena maijā, prognozes jūnijā un jūlijā noteiktas, pamatojoties uz akciju sabiedrības "Latvijas Gāze" šī gada 10.maija publicēto paziņojumu Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" - par dabasgāzes tirdzniecības cenu 277,46 eiro/tūkst.nm3 (195 Ls/tūkst.nm3) maijā un prognozēm jūnijā, jūlijā.

Uzņēmums ik mēnesi savā interneta mājaslapā www.rs.lv informē par faktiski piemērojamo siltumenerģijas cenu, balstoties uz AS "Latvijas Gāze" publicēto paziņojumu Latvijas Republikas oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" līdz tekošā mēneša 10.datumam par dabasgāzes tirdzniecības cenu.

Atbilstoši Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas 2013.gada 29.maija lēmumam Nr.89 "Par akciju sabiedrības "Rīgas siltums" siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifiem", siltumenerģijas cena var gan samazināties, gan palielināties, mainoties dabasgāzes tirdzniecības cenai.

AS "Rīgas siltums" ir viens no galvenajiem siltumenerģijas piegādātājiem Rīgā. Tas veic siltumenerģijas ražošanu, pārvadi un realizāciju, kā arī nodrošina siltumenerģijas lietotāju ēku iekšējās siltumapgādes sistēmu tehnisko apkopi. 77% no uzņēmuma piegādātās siltumenerģijas tiek izmantota dzīvojamo māju apkurei un karstā ūdens sagatavošanai. Pilsētas siltumtīklu kopējais garums ir ap 900 kilometri, no kuriem 74% atrodas AS "Rīgas siltums" īpašumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)