Banner 980x90

Slapjas brauktuves un remonts uz ceļa Rīga–Jelgava–Meitene

Braukšanas apstākļus uz  valsts autoceļiem ietekmē lietus, kas līst daudzviet  Vidzemē un Latgalē. Gaisa temperatūra no +5ºC līdz +8ºC, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informē Latvijas Valsts ceļi.

Lietainā laika ietekmē ceļu segumi bieži ir slapji, daudzviet rudenī tos klāj nobirušās koku lapas, līdz ar to transportlīdzekļu vadāmība un īpaši bremzēšana arī mēdz būtiski pasliktināties. Īpaši jāuzmanās braucot pa sliktā tehniskā stāvoklī esošajiem ceļiem, kur atsevišķās vietās uz brauktuves veidojas peļķes, kurās iebraucot transportlīdzeklim, var sākties akvaplanēšana, tāpat peļķes var slēpt kādu seguma defektu.

Aicinām autovadītājus izvēlēties rudenim raksturīgajiem laika un ceļa apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un manieri, pārliecināties par automašīnas labu tehnisko stāvokli, īpaši pievēršot uzmanību transportlīdzekļa riepu stāvoklim un gaismu regulējumam.

Turpinās remontdarbi uz autoceļa A8 Rīga – Jelgava – Lietuvas robeža (Meitene) posmā no 31,80. km līdz 43,14. km, Ozolnieku un Jelgavas novados. Remontposmā ieviesti maksimālā braukšanas ātruma ierobežojumi 30, 50 un 70 km/h. Satiksme tiek organizēta ar ceļazīmēm un divos posmos regulēta ar luksoforiem. Aptuvenais remontposma šķērsošanas laiks ir 15 minūtes.

Lai neapdraudētu satiksmes drošību, aicinām autovadītājus ar izpratni izturēties pret ieviestajiem satiksmes ierobežojumiem ceļu būvobjektos un īslaicīgajās ceļu remonta vietās, ievērot noteikto satiksmes organizācijas kārtību, kā arī rēķināties ar iespējamo papildus braukšanas laiku! 

Plašāku un detalizētu informāciju par braukšanas apstākļiem un autoceļu uzturēšanas klasēm un prasībām varat iegūt, www.lvceli.lvwww.celugids.lv, kā arī zvanot pa bezmaksas diennakts informatīvo tālruni 80005555.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)