Banner 980x90

Slimnīcās nogādā astoņus cilvēkus ar ķermeņa atdzišanu, tostarp vairākus vientuļus seniorus

Rīga, 29.nov., LETA. Vakar slimnīcās tika nogādāti astoņi cilvēki ar ķermeņa atdzišanu, tostarp vairāki seniori, kuri dzīvo vieni, aģentūru LETA informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Arita Rudzīte.

Vakar Latgalē 90 gadus vecu sievieti nevarēja sazvanīt viņas radinieki, kuri pēc tam lūdza pensionāres aprūpētājas palīdzību, lai noskaidrotu, kas noticis ar sievieti. Aprūpētāja devās pie sievietes uz mājām, taču tur viņu neatrada, jo sieviete atradās tīrumā krietnu gabalu no mājām. Aprūpētāja, kura sievieti apsedza ar siltu segu, izsauca NMPD mediķus, kuri nogādāja sievieti slimnīcā.

Kurzemē slimnīcā tika nogādāta arī 36 gadus veca sieviete, kurai vēlu vakarā, nākot mājās, pēkšņi palika slikti. Sievietes sliktās pašsajūtas dēļ nespēja mērot ceļu mājup ar kājām, bet rāpoja. Nonākot mājās, sieviete izsauca mediķus, kuri viņu nogādāja slimnīcā.

Rīgā un Latgalē slimnīcās tika nogādāti vēl arī citi cilvēki ar ķermeņa atdzišanu, un tie pārsvarā bija seniori, kuri dzīvo vieni, kā arī cilvēki alkohola reibumā, kuri tika atrasti uz ielas.

Mediķi atgādina, ka biežāka senioru apraudzīšana, kā arī sazvanīšanās ar viņiem var pasargāt no nosalšanas. Savukārt seniorus mediķi aicina, ejot ārpus mājas, ģērbties laika apstākļiem atbilstošās un mitruma izturīgās drēbēs, kā arī mudina nebaidīties lūgt līdzcilvēku palīdzību.

Kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devās uz 843 izsaukumiem, no kuriem 136 bija saistīti ar traumām un negadījumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)