Banner 980x90

Šodien Jāņa Akuratera muzejā notiks LU studentu teātra izrāde "Jūlijas jaunkundze"

Šodien, 12.augustā plkst.19.00 Jāņa Akuratera muzejā, Rīgā, O. Vācieša ielā 6a notiks Augusta Strindberga lugas "Jūlijas jaunkundze" izrāde Latvijas Universitātes Studentu teātra iestudējumā. 
Izrādes režisors ir Visvaldis Klintsons. Jūlijas jaunkundze būs Signe Grāvleja, sulainis Žans - Kaspars Kotāns, ķēkša Kristīne - Gunta Nešpore.

Tā būs iespēja atkal redzēt izrādi, kas vairakkārt ieguvusi dažādas balvas gan Latvijā, gan ārzemēs. Tā guvusi panākumus gan Rīgas amatierteātru skatē "Rīga spēlē teātri - 2004" (labākā izrāde, labākā aktrise, labākais aktieris, labākā otrā plāna aktrise), gan Latvijas Amatierteātru skatē "Gada izrāde - 2004" (Kaspars Kotāns - gada aktieris). Izrāde veiksmīgi piedalījusies arī studentu teātru un amatierteātru festivālos ārzemēs. 2004. gadā Gatčinā festivālā "Avangards un tradīcijas" Signe Grāvleja tika atzīta par labāko aktrisi. "Jūlijas jaunkundze" ar lieliskiem panākumiem spēlēta arī Igaunijas Studentu teātru festivālā Vīlandē 2005.gadā, Maskavas universitātes starptautiskajā studentu teātru festivālā 2006.gadā, Starptautiskajā studentu teātru festivālā "Teātra lāde 2007".

Jāņa Akuratera mājā izrāde spēlēta jau vairakkārt. Kā atzīst paši aktieri un režisors, dzejnieka mājas interjers īpaši atbilst izrādes atmosfērai.
{baneris}
Ziemeļnieku literatūra un it īpaši Augusta Strindberga daiļrade mājas saimniekam nebija sveša - 1929.gadā apcerē par zviedru rakstniecību ("Atpūta", Nr.243) Jānis Akuraters īpaši izceļ dižā dramaturga daiļradi, uzsvērdams autora dumpinieciskumu: "Visa Strinberga dzīve un darbi atspoguļo laikmeta garīgo vēsturi un pilsoniskās dzīves krīzi. Tas ir lūzums starp kristīgo morāli un pozitīvismu; viņa darbi pilni cīņas saucienu pret sociālām un reliģiskām idejām, sieviešu jautājumu, par aristokrātisku individuālismu un demokrātismu. Dedzīga individuālista sauciens uz jaunu dzīvi, uz elku sagraušanu un brīvību visās nozarēs. Strindbergs ir visur opozīcijas cilvēks un garīgās dzīves reformators."

Ieeja izrādē par ziedojumiem. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)