Banner 980x90

Šodien Kino "Rīga" uz lielā ekrāna būs skatāma opera "Toska"

Šodien, 14.septembrī plkst.19.00 uz kino "Rīga" lielā ekrāna būs skatāma Džakomo Pučini opera "Toska" ar Danielu Desī un Fabio Armiljato galvenajās partijās. 
Daniela Desī un Fabio Armiljato par sniegumu šajā svilinoši efektīgajā muzikālās drāmas meistardarba iestudējumā guva atzinīgus vērtējumus itāļu presē, kur tika slavēti abu lieliskā vokālā forma un aktiermeistarība. Desī apbrīnojamas balss spējas, kustību vieglums un elegance, dziļa iejušanās Toskas jutekliskajā un provokatīvajā dabā, psiholoģiskais dramatisms apbūra publiku un burtiski atstāja to bez elpas otrā akta noslēgumā. Arī Armiljato radīja patiesi pārliecinošu Kavaradosi tēlu un izpelnījās sajūsmu pilnas ovācijas.

"Mūzikas vēsturē nav daudz operu, kuras nonākušas pašsaprotamu vērtību statusā. Pučīni ar košām muzikālām krāsām zīmēja "Toskas" partitūru - operu, kuras galvenā varone ir operdziedātāja. Komponista "triepieni" katrā iestudējumā tiek izgaismoti ar galveno lomu izpildītāju interpretācijas niansēm. Ik reizi skatītājam atklājot nezināmo zināmajā un pārsteidzošo paredzamajā!" - muzikoloģe Inga Vasiļjeva

Iestudējuma režisors - Renco Džakjēri. Diriģents - Marko Boemi. Džuzepes Džiaskosas un Luidži Illika librets pēc Viktorīna Sardū lugas motīviem. Izrādes garums - 1 st. 50 min.

Iestudējuma ieraksts demonstrēšanai pasaules kinoteātros veikts Karlo Feličes teātrī Dženovā šā gada 10.jūnijā.

Pirms operas - muzikoloģes Ingas Vasiljevas komentārs.

Ceturtdien, 30.septembrī plkst.21.00 tiešraidē no Madrides Karaliskā teātra - Kurta Veila un Bertolda Brehta satīriskās operas iestudējums "Mahagonijas pilsētas uzplaukums un bojāeja". Uzveduma režisori - Alekss Ollē un Karloss Padrisa (teātra kompānija La Fura dels Baus). Lomās kanādiešu superzvaigzne - soprāns Meiša Brēgergosmane, vācu tenors Mihaels Konigs u.c. Aptuvenais tiešraides garums - 2 st. 15 min.

Biļetes pārdošanā kino "Rīga" un "Biļešu serviss" kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv. Biļešu cenas uz tiešraidēm - no 6 līdz 12 Ls, uz ieraktiem - no 6 Ls līdz 10 Ls.

Organizētas sadarbībā ar Emerging Pictures un Rising Alternative. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)