Banner 980x90

Šodien Lielajā Ģildē notiek koncerts berniem "Dzīvnieku pasaule"

Šodien Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) rīko trešo koncertu mazajiem klausītājiem "Dzīvnieku pasaule" un sitaminstrumentu prezentāciju, aģentūru LETA informēja LNSO komunikāciju vadītājs Mārtiņš Pučka.

Koncerta krievu valodā sākums plkst.11.00, bet latviešu valodā plkst.14.00

Šis koncerts, pēc diriģenta Andra Vecumnieka vārdiem, iecerēts kā stāstījums un iepazīšanās ne tikai ar orķestra instrumentiem, bet arī ar instrumentāciju kā mākslinieciskās izteiksmes principu. Instrumentēt kādu skaņdarbu nozīmē to pašu, kā izkrāsot melnbaltus zīmējumus ar paša izdomātām un piedāvātām krāsām, sacīja Pučka.

"Dzīvnieku pasaules iemītnieki - mazās radībiņas, kas ir apkārt mums, bet ko mēs ne vienmēr pamanām un novērtējam. Šis koncerts aicina uz labestību un sapratni ar līdzcilvēkiem un citiem tuvākajiem, kas nepelnīti nav saskatīti mūsu ikdienas stresa pilnajā un piesātinātajā dzīves ritējumā. Koncertā būs saklausāmas gan mazas pelītes, mušiņas un taurenīši, gan jāņtārpiņi un citi mazi zvēriņi, bet koncerta starpbrīdī apmeklētājiem būs iespēja klātienē iepazīties un iemēģināt lielos stīgu instrumentus - čellus un kontrabasus," skaidroja Pučka.

Koncertu cikls "Simfoniskie koncerti bērniem" tiek organizēts ar mērķi uzrunāt mazos klausītājus un rosināt viņu interesi par klasisko mūziku, instrumentiem un populārākajiem dažādu tautu un laiku komponistu sacerējumiem.

Cikla koncertu mākslinieciskais vadītājs un diriģents ir Andris Vecumnieks, bet mūzikas instrumentu demonstrācijās un muzikālo nodarbību norisē galvenokārt piedalās paši orķestra mūziķi. Simfoniskos koncertus bērniem un vecākiem LNSO organizē jau ceturto sezonu, un šie tematiskie muzikālie pasākumi ir izpelnījušies lielu klausītāju atsaucību.

Pagājušajā sezonā bērnu koncertus apmeklēja vairāk nekā 5000 bērnu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)