Banner 980x90

Šodien Lielajā ģildē uzstājas pianists Serhio Tjempo

6.martā plkst.19.00 Lielajā ģildē uzstājas pianists  Serhio Tjempo .Pasākuma programmā paredzētas
Šopēna etīdes, Lists - Petrarkas soneti, Mierinājums, Mephisto valsis Bēthovens - Sonata quasi una Fantasia (Mēnesnīcas), Ravēls - Nakts Gaspars.

"Krāsu meistars, kurš ir iemīlējies klavieru bezgalīgajās iespējās" - tā par Serhio Tjempo teic mūzikas kritiķi, pasvītrojot, ka šobrīd viņš ir viens no savas paaudzes savdabīgākajiem pianistiem, kurš ir apbūris visu pasauli. Beidzot viņu dzirdēs arī rīdzinieki!

Serhio Tjempo 14 gadu vecumā debitēja Amsterdamas koncertzālē Concertgebouw - jau šis fakts vien liek uz viņu paraudzīties ar lielu interesi. Pēc šīs debijas sekoja pianista vieskoncerti Amerikas Savienotājās Valstīs un vairāki uzaicinājumi koncertēt Eiropā. Kopš tā laika viņš bieži uzstājas kopā ar pasaules vadošajiem orķestriem, kā arī lielākajos mūzikas festivālos un slavenākajās koncertzālēs.
Viņš ir dzimis Karakasā, pirmās klavierspēles iemaņas viņam iemācīja māte, un trīs gadu vecumā viņš pirmo reizi spēlēja publikas priekšā. Pateicoties Itālijas fondam Fondazione per il Pianoforte, viņš ir mācījies pie tādiem leģendāriem mūziķiem kā Dmitrijs Baškirovs, Fu Congs, Marejs Peraija un Dītrihs Fišers-Dīskavs. Savu meistarību viņš ir spodrinājis pie Martas Argeričas, Nelsona Freires un Ņikitas Magalova. Tuva draudzība viņu saista ar tautieti Gustavo Dudamelu, un Serhio Tjempo bieži uzstājas kopā ar Simona Bolivara orķestri, kuru vada Dudamels.

Pianistam ir plaša diskogrāfija. Viņa spēli ieskaņo tādas prestižas ierakstu firmas kā EMI Classics (Musorgska Izstādes gleznas, Ravēla Nakts Gaspars), Deutsche Gramophon (vairāki diski kopā ar Mišu Maiski, ieskaitot Rahmaņinova mūzikas albumu, kas saņēmis piecu zvaigžņu vērtējumu no Classic FM un BBC Music Magazine). Serhio bieži uzstājas kopā ar māsu Karinu Lehneri. Ierakstu firmā Avanti Classic viņi nesen ieskaņojuši franču komponistu mūzikas albumu ar nosaukumu La Belle Epoque, bet pagājušā gada jūnijā Serhio un Karina kopā ar Lugāno orķestri Jaceka Kaspšika vadībā pirmatskaņoja argentīniešu komponista Federiko Husida Tango rapsodiju Martas Argeričas festivālā Lugāno.

Šosezon mākslinieks uzstājas Parīzē kopā ar Orchestre Philharmonique de Radio France, viesojas ar koncertiem dzimtajā Dienvidamerikā, sadarbojas ar Singapore Symphony, piedalās Mūzikas dienas Lisabonā, pirmo reizi spēlē kopā ar BBC Symphony, City of Birmingham Symphony, Northern Sinfonia, Queensland Orchestra un Auckland Philharmonia, kā arī debitē ar solokoncertu slavenajā Londonas koncertzālē Queen Elizabeth Hall Starptautisko klavierspēles sēriju ietvaros.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)