Banner 980x90

Šodien Okupācijas muzejā notiks tēmai "Sieviete padomju Latvijā" veltīti sarīkojumi

Latvijas muzeju biedrības rīkotajā akcijā Mācību nedēļa pieaugušajiem Latvijas Okupācijas muzejs šogad piedāvā divus vakara sarīkojumus. Tie veltīti tēmai "Sievietes dzīve padomju Latvijā". Ieeja sarīkojumos pret ziedojumu. 
Šodien, 2.septembrī plkst.18.00 muzejā demonstrēs dokumentālo filmu "Sieviete, kuru gaida". Filma uzņemta 1978.gadā, tās režisors un operators ir Ivars Seleckis, scenārija autori Andrejs Dripe un Tālivaldis Margēvičs.

Filma tēmas izvēles un risinājuma dēļ savulaik izvērtās par īstu sensāciju Padomju Savienībā un to noskatījās ap 11 miljoni skatītāju.

Rīt, 3.septembrī plkst.18.00 sieviešu vēstures pētniece, LU Sociālo zinātņu fakultātes Komunikācijas studiju nodaļas profesore Vita Zelče lasīs lekciju "Sieviete padomju Latvijā: dzīvē un politikā".

Zinātniece ir sarakstījusi grāmatas un publicējusi rakstus par Latvijas sieviešu vēsturi, mēdiju attīstības vēsturi, simbolu klātesamību un lietojumu dažādos politiskajos režīmos Latvijā. V.Zelča akadēmiskā līmenī ir pētījusi tēmas, kas tradicionāli neiekļaujas politiskās vēstures rāmjos tā ievērojami paplašinot Latvijas vēstures zinātnes robežas.

Projekts Mācību nedēļa pieaugušajiem tiek īstenots vairākās Eiropas valstīs. Tas kalpo par daudzpusīgu ierosmes avotu cilvēkiem, kam mācību un studiju gadi jau ir aiz muguras, bet vēlme apgūt jaunas zināšanas nav mazinājusies. Šogad Mācību nedēļā pieaugušajiem piedalās Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, Izstāžu zāle Arsenāls, Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejs, Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs, Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs, Rakstniecības un mūzikas muzejs, Latvijas Dabas muzejs, Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzejs, Mencendorfa nams, Latvijas Fotogrāfijas muzejs, Farmācijas muzejs, J. Akuratera muzejs, A. Upīša muzejs, J. Rozentāla un R. Blaumaņa muzejs, Raiņa un Aspazijas māja, Latvijas Okupācijas muzejs.

Akcija Mācību nedēļa pieaugušajiem tiks atklāta vakar, 1.septembrī plkst.18.00 Rīgas Vēstures un kuģniecības muzejā. Savukārt, plkst.19.00 pasākuma dalībnieki tika aicināti piedalīties bezmaksas ekskursijā Rīgas dārgumi, leģendas un noslēpumi Rīgas Doma krustejā. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)