Banner 980x90

Šodien Rīgā notiks sezonas pēdējā retroballe Vērmanes dārzā

Kad izskanējuši Rīgas svētku lieluzvedumi un šovi, un ātri tumstošie vasaras vakari jau uzvēdī rudens spirdzinošo tuvumu, kapela "Hāgenskalna muzikanti" aicina uz pēdējo vasaras zaļumballi Vērmanes dārza estrādē.  
20.gadsimta pirmās puses populārās un deju mūzikas vakari, kas šovasar reizi mēnesī jau ir raduši savu stabilu cienītāju loku. Šeit sastopam gan klausītājus, kam kapelas muzicēšana atsauc atmiņā jaunības laikus, gan dejotājus, kas labprāt izmanto iespēju izgriezt kādu danci svaigā gaisā, gan arī tos, kam attiecīgā laikmeta stilā izturēta akustiskā muzicēšana un ieskats Rīgas sadzīves un muzicēšanas vēsturē sniedz jaunu un negaidītu kultūras pieredzi. Ievērojamā publikas interese un atsaucība, protams, rosina domāt par šādu koncertu - deju vakaru rīkošanu arī nākamajā sezonā. Brīvdabas deju pasākumi Rīgā no atsevišķām akcijām dažas reizes vasarā vai lielāku svētku vai festivālu satelītnorisēm var kļūt par savdabīgu un regulāru pilsētas kultūras dzīves sastāvdaļu, kas veicinās kvalitatīvas izklaides kultūras pieejamību visplašākajam iedzīvotāju slānim un oriģināli kuplināt topošās 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētas piedāvāto pasākumu spektru.

Bet šodien - 27.augustā septiņos vakarā - kā ierasts tiekamies ar "Hāgenskalna muzikantiem" un aizgājušo gadu skaistākajām melodijām Zaļumballē Vērmanes dārzā! Ieeja - bez maksas.

Pasākumu organizē Pārdaugavas tautas mūzikas biedrība, mākslinieciskais vadītājs - Ilmārs Pumpurs. Zaļumballes notiek ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)