Banner 980x90

Šodien RSEBAA notiks Marinas Kosteņeckas grāmatas "Vēstules no mājām" prezentācija

Šodien, 8.septembri, Starptautiskajā Rakstītpratības Dienā, plkst.12.00, 306.aud.(3.st.) Rīgas Starptautiskā Ekonomikas un Biznesa Administrācijas Augstskolā notiks jaunas Marinas Kosteņeckas grāmatas "Vēstules no mājām" prezentācija. 
Krievu valodā izdota pazīstamās žurnālistes un sabiedriskās darbinieces Marinas Kosteņeckas vecāku sarakste. Viņas tēvs tika apcietināts 1945.gadā vienu mēnesi pirms meitas piedzimšanas. Vēstules papildina arhīvu dokumentu materiāli un senas fotogrāfijas.

Prezentācija būs īpaša ar to, ka tajā būs iespējams iegādāties savā ziņā unikālas grāmatas par ļoti izdevīgu cenu.

Marina Kostenecka krievu rakstniece, publiciste, žurnāliste. Latvijas Tautas frontes domes un valdes locekle (1988 - 1990), PSRS tautas deputāte (1989), PSRS Augstākās Padomes locekle, cīnījusies par Latvijas neatkarību. 1989. - Goda zīme Lāčplēsis, par ieguldījumu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanā; 1994. - Triju Zvaigžņu ordenis. Apbalvota arī ar 1991.gada barikāžu dalībnieka piemiņas zīmi, PSRS deputāta piemiņas nozīmīti, prezidenta G.Ulmaņa atzinības zīmi - pildspalvu ar gravējumu Marinai Kosteņeckai (G. Ulmaņa prezidentūras laikā viņa strādāja par prezidenta žurnālisti).

Marina Kosteņecka - cilvēks, kura galvenais devums Latvijas tautai ir nesavtība. Būdama krievu rakstniece, gan savu daiļradi, gan visas sabiedriskās un politiskās aktivitātes viņa cieši saistījusi ar Latviju. Katru savu vārdu viņa pierādījusi darbos. Par sevi viņa saka, ka nekad nespētu pamest Latviju uz visiem laikiem. Runājot ar šo enerģisko sievieti, jaušama liela sirsnība, viņa teic: "Tumsu var uzveikt tikai ar gaismu. Nav jābūt milzim, lai iedegtu gaismu tuneļa galā, tad visiem būs redzama vieta, uz kuru iet".

Prezentācijā piedalīsies īpaši viesi, kā arī vēstnieki no dažādām valstīm. Aicinām interesentus uz grāmatas atvēršanas svētkiem! 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)