Banner 980x90

Šodien sākas biļešu tirdzniecība uz "Baltijas pērli"

Kinofestivāls "Baltijas pērle", kura filmas tiks demonstrētas Rīgas Kongresu namā un kinoteātrī "Rīga" no 20. līdz 26.oktobrim, no šodienas "Biļešu serviss" kasēs uzsāk biļešu tirdzniecību uz visiem seansiem. 
Festivāla rīkotāji aicina rūpīgi iepazīties ar izciliem darbiem bagāto šīgada kino programmu, lai ikviens tajā varētu izvēlēties seansus, kuru apmeklējums ne vien sniegtu kino baudītāja prieku, bet arī dāvātu jaunas zināšanas un kļūtu par patiesi vērtīgu notikumu!

Venēcijas pērles - Četri pasaulē vecākā kinofestivāla apcirkņu dārgakmeņi, kuru slīpētāji ir Toms Fords, Jans Švankmaijers, Patriss Šero un Džesika Hausnere. katrā no tiem skan kāda ārkārtīgi jūtīga dvēseles stīga.

Kannu kinofestivāls piedāvā - Nepieredzēti plaša filmu izlase no Kannu festivāla 2009. un 2010.gada programmām, kurā iekļauti godalgotākie un savdabīgākie kinodarbi.

Sensācija kinomāniem - Divas franču filmas, kuras var kalpot kā laba tēma ne vienai vien sarunai. Anrī Žorža Kluzo atgūtā balss, kaut viņa "Ellei" nebija lemts veikt apvērsumu kino pasaulē, jo darbu pārtrauca režisora nāve, un Žana Lika Godāra jaunā simfonija trīs daļās.

Kinoprovokācijas - Provokācijas kā jau provokācijas. Miesas valdzinājums un prāta labirinti. Viss sākas no beigām un izzūd kādā no Romas viesnīcu istabām. Ļaujieties kārdinājumam!

Versijas, leģendas, noslēpumi - Godalgoti un apjūsmoti, kā arī tikko spožas pirmizrādes piedzīvojuši kinodarbi, kuros režisori pasniedz skatītājiem pārsteidzošus atklājumus zināmos un līdz šim nezināmos stāstos (par Koko Šaneli, Igoru Stravinski, Salvadoru Dalī, Federiko Garsiju Lorku, Aleksandru Dimā un daudziem citiem), kas risinājušies Holandē, Portugālē, Krievijā, Lielbritānijā, Spānijā un Francijā. Iespaidīgi.

Varonīgā dzīve. XX gadsimta mūzikas elki - Viņi turpina sajūsmināt, iedvesmot un radīt atmosfēru. Šo spilgto personu dzīvēs drosme mijās ar pārdrošību un mīlestība ar patmīlu. Viņi bija sava laika līdzautori. Džons Lenons, Seržs Geinsbūrs, Īens Djurī.

Cikls "Mīlestības pilsētas". Kinoantoloģijas - kinematogrāfistu mīlestības apliecinājumi Maskavai un Ņujorkai, kuri turpina ar "Parīze, es tevi mīlu!" aizsākto projektu.

Īpašie kino notikumi - Lika Besona "Adeles neparastie piedzīvojumi", Lorēnas Tirāres "Mazais Nikolā", Lones Šērfigas "Izglītība", Džūlijas Teimoras "Vētra"

Kinonaktis - Neprātīgā kino nakts (22.oktobrī) un Provokatīvā kino nakts (23.oktobrī)

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)