Banner 980x90

Šodien Vērmaņdārza brīvdabas estrādē notiks koncerts Baltijas ceļa atcerei

Šodien, 23.augustā, politisko partiju apvienība Vienotība aicina uz Tautas vienotības koncertu Baltijas ceļa atcerei. Koncerts norisināsies plkst.19.00 Rīgā, Vērmaņdārza brīvdabas estrādē, un tajā piedalīsies Ieva Akuratere un grupa "Pērkons", kā arī tiks demonstrēta filma "Padomju stāsts".
Vienotības priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis uzsver: "23.augusts ir diena, kas latviešiem saistās ar divējādām asociācijām. No vienas puses, tā ir 1939.gadā noslēgtā noziedzīgā Molotova-Ribentropa pakta gadadiena. No otras puses, tā ir arī 1989.gada baltiešu grandiozās vienotības akcijas "Baltijas ceļš" gadadiena."

Ģ.V.Kristovskis turpina: "Molotova-Ribentropa paktu noslēdza Staļina PSRS un Hitlera Vācija pašā 2.Pasaules kara priekšvakarā, sadalot Austrumeiropu padomju un nacistu ietekmes zonās un nodrošinot arī Latvijas okupācijas iespējamību. Tādējādi uz gandrīz diviem gadiem PSRS un Hitlera Vācija faktiski kļuva par sabiedrotajiem. Šo faktu PSRS apoloģētiem diez kāpēc negribas atcerēties."

Filma "Padomju stāsts", ko arī būs iespējams noskatīties 23.augusta Tautas vienotības koncertā, ir 2008. gadā tapusi dokumentāla filma, kura stāsta par padomju režīma noziegumiem un PSRS ciešo sadarbību ar nacistisko Vāciju līdz 1941.gadam. Filmu veidojusi radošā apvienība "Labvakar», filmas autors un režisors ir Edvīns Šnore, operators - Edgars Daugavvanags, bet producents - Kristaps Valdnieks. Filmas veidošanu finansiāli atbalstīja Eiroparlamenta Nāciju Eiropas grupa (UEN).

Filma tika uzņemta Krievijā, Ukrainā, Latvijā, Vācijā, Lielbritānijā, Beļģijā. Uzņemšana ilga vairāk nekā divus gadus. Režisora Edvīna Šnores, producenta Kristapa Valdnieka un apvienības "Labvakar" veidotā filma tika sagatavota nolūkā izglītot rietumniekus par staļinisma un totalitārā komunisma noziegumiem.

Ieeja Vienotības rīkotajā Tautas vienotības koncertā Baltijas ceļa atcerei - bez maksas.

Politisko partiju apvienību Vienotība 2010.gada 6.martā nodibināja partijas "Jaunais laiks" (JL), "Pilsoniskā savienība" (PS) un "Sabiedrība citai politikai" (SCP). Apvienības uzdevums ir sākt Latvijas politisko un sabiedrisko spēku saliedēšanu, balstoties uz kopējām vērtībām un vienotu organizāciju. Apvienības mērķis ir radīt jaunu politisku kultūru Latvijā, platformu, uz kuras strādāt ikvienam Latvijas iedzīvotājam, kam svarīga pārticīga, godīga un eiropeiska Latvija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)