Banner 980x90

Šodien Vērmanes dārzā varēs iepazīties ar interešu izglītības piedāvājumiem

Šodien, 5.septembrī no plkst.12.00 līdz plkst.16.00 Vērmanes dārzā notiks tradicionālais pasākums "Nāc un piedalies!". Pasākumā darbosies radošās darbnīcas un varēs iepazīties ar Rīgas bērnu un jauniešu centru un sporta iestāžu interešu un sporta pulciņu darbību. 
Bez tam būs iespēja izmēģināt savus spēkus uz kāpšanas sienas, piedalīties zīmodziņu vākšanas stafetē un šķēršļu joslas pārvarēšanā, kā arī pieteikties kādā no interešu pulciņiem. Pasākuma dalībniekus visas dienas garumā priecēs bērnu un jauniešu deju un muzikālu priekšnesumu koncerts.

Īpašu pārsteigumu sarūpējusi "Putnu fabrika Ķekava" mazajiem apmeklētājiem piedāvājot "Mazo pavāru skoliņu". SIA RK "VILORI" aicinās ikvienu pasākuma dalībnieku gatavot radošas, atraktīvas atklātnītes un grāmatzīmes, bet Bērnu un jauniešu centra "Attīstība" Rīgas Ledus teātra studija aicinās uz grima darbnīcu. Parkā darbosies arī saldējuma stendi, piepūšamās atrakcijas, un būs pieejamas daudzas izzinoši, atraktīvas "pieturas".

Rīgā darbojas 13 interešu izglītības iestādes, ar kopējo audzēkņu skaitu vairāk nekā 25 tūkstoši. Interešu izglītības centros bērni un jaunieši vecumā no 3 līdz 25 gadiem var attīstīt savas spējas dažādos interešu pulciņos – mākslinieciskās pašdarbības, tēlotājmākslas, dabaszinību, tehniskās jaunrades un sporta kolektīvos. Tāpat interešu izglītība tiek piedāvāta visās Rīgas vispārizglītojošajās skolās.

Tā kā bērnu un jauniešu centri ir pašvaldības interešu izglītības iestādes, tad par dalību šajos pulciņos bērnu vecākiem jāmaksā līdzdalības maksa, kas kultūrizglītojoša rakstura pulciņos ir līdz 5 latiem mēnesī , tehniskajā jaunradē - līdz 10 latiem, sporta dejās līdz 15, bet sporta pulciņos līdz 6 latiem mēnesī, bet ir ļoti daudzi pulciņi, kuros par nodarbībām nav jāmaksā. Vecāku finansējums galvenokārt paredzēts mācību procesam nepieciešamo materiālu un inventāra iegādei (papīrs, otas, krāsas, treniņtērps, tenisa raketes utt.). Visi interešu izglītības centri un sporta iestādes skolu brīvlaikos organizē nometnes, kurās piedalīties var tikai tie bērni un jaunieši, kuri visa gada laikā apmeklējuši konkrētās iestādes un tās pulciņus.

Septembris Rīgā tradicionāli jau vairākus gadus tiek pasludināts par "Jauniešu mēnesi". Ar Rīgas pašvaldības atbalstu, Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar dažādām komercstruktūrām, nevalstiskajām organizācijām un jauniešu apvienībām septembrī organizē vairākus pasākumus, kuri orientēti uz interesantu, saturīgu brīvā laika pavadīšanu, kā arī uz jauniešu aktīvu līdzdalību un izklaidi. "Jauniešu mēneša" pasākumos jauniešiem un bērniem dota iespēja piedalīties radošajās darbnīcās, iepazīties ar dažādu jaunatnes organizāciju darbību, apmeklēt seminārus un ideju talkas, iesaistīties sportiskās aktivitātēs. Šogad organizatori, tajā skaitā, jaunieši paši, ir meklējuši iespējas papildināt septembra programmu ar "Jauniešu mēnesim" līdz šim neraksturīgām aktivitātēm, taču neizpaliks arī tradicionālie pasākumi. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)