Banner 980x90

Šosejas, krosa, kalnu vai elektrisko? Kādu velosipēdu pirkt?

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Īstā velosipēda atrašana ir kā jauna drauga iegūšana. Dodoties ceļā, ir svarīgi, lai tu varētu paļauties uz savu divriteni, kā arī ar to būtu viegli "saprasties". Šajā rakstā aplūkosim tādus populārus velosipēdu veidus kā šosejas, krosa, kalnu un elektrisko, lai palīdzētu tev saprast, kuru izvēlēties. 

Šosejas velosipēdi
Kā jau nosaukums pasaka priekšā, šie divriteņi ir paredzēti braukšanai pa asfaltētu ceļu. Tos no citiem veidiem atšķir izteikti vieglais rāmis un tievas riepas, kas veidotas, lai maksimizētu ātrumu un paaugstinātu braukšanas efektivitāti. Velosipēda dizains un noliektie rokturi paredzēti, lai braucējs varētu vienkāršāk noliekties uz priekšu un ieņemtu aerodinamiskāku braukšanas pozīciju. Šie divriteņi ir piemēroti pieredzējušiem velosipēdistiem, kas piedalās sacensībās un trenējas ikdienā, kā arī tiem, kuriem patīk ātrums un tālāku distanču mērošana. 

Hibrīda jeb krosa velosipēdi
Tie nodrošina komfortablāku braukšanu, jo nav nepieciešams tik ļoti noliekties uz priekšu, kā arī šim veidam ir raksturīgi taisni rokturi un platāks sēdeklis. Lai arī krosa velosipēdiem ir nedaudz smagāks rāmis un platākas riepas nekā šosejas divriteņiem, ar tiem var droši pārvietoties pa ne tik līdzeniem ceļiem un takām. Tāpat krosa velosipēdiem ir vairāki ātrumi, kas atvieglo braukšanu kalnos. Šis veids lielākoties būs piemērots tiem, kam patīk pārvietoties pa mežiem, takām, lauku ceļiem, bet arī derēs, lai brauktu pa gludiem celiņiem. 

Kalnu velosipēdi
Šī ir labākā izvēle tiem, kuriem patīk ekstrēmāka braukšana pa nelīdzeniem apvidiem, mežiem utt., nevis asfaltētu ceļu. Braucējs uz kalnu velosipēda atrodas stāvākā pozīcijā, kas nodrošina labāku redzamību. Tāpat šiem divriteņiem ir taisni rokturi, kas atvieglo kontroli. Kalnu velosipēdi ir aprīkoti ar resnākām riepām, kas pasargā no triecieniem. Tāpat klasiskiem šī veida divriteņiem ir arī triecienu absorbējoša piekare, kas padara braukšanu pa bedrēm, akmeņiem, kalniem utt. ērtāku. Kalnu velosipēdi ir smagāki nekā šosejas modeļi, taču ar tiem ir vieglāk pārvietoties bezceļa apstākļos. 

Elektriskie velosipēdi
Šie divriteņi ir aprīkoti ar sistēmu, kas atvieglo mīšanos, dodot papildus jaudu, lai ripotu uz priekšu, tādēļ garāku distanču mērošana, braukšana kalnā un ātruma saglabāšana ir vienkāršāka. Elektriskie velosipēdi ir lieliski piemēroti tiem, kuri vēlas doties izbraucienā kopā ar ģimeni vai draugiem, taču apzinās, ka viņu spējas nevarēs nodrošināt pietiekami lielu ātrumu, lai tiktu līdzi pārējiem. 

Elektriskajiem velosipēdiem var būt neliels motors, kas ļauj uz brīdi atvilkt elpu un nemīties, kamēr pats divritenis turpina ripot uz priekšu. Šī veida velosipēdi pēc izskata īpaši neatšķiras no pārējiem, izņemot to, ka tiem ir motors. Akumulatoru tiem parasti uzlādē tāpat kā elektriskajai mašīnai. 

Joprojām nezini, ko izvēlēties?
Ir saprotami, ka īstā velosipēda izvēle un iegāde ir laikietilpīgs un atbildīgs process, kuru nevar sasteigt. Rūpīgi jāpārdomā tas, kādam mērķim divriteni izmantosi, cik bieži ar to brauksi, kur to novietosi, kādi papildus aksesuāri tev nepieciešami utt. Ņem vērā, ka tādas lietas kā dubļu sargi, atstarotāji, lukturi, groziņi, zvaniņš, bagāžnieks, pudeles turētājs utt. var nebūt iekļauts komplektācijā. Tāpat, protams, atceries, ka, izvēloties velosipēdu, tev jāņem vērā arī tā izmērs. Par to, kur iegādāties divriteni, jāizlemj tev pašam. Protams, mūsdienās arī velosipēdi internetā ir pieejami pietiekami plašā klāstā un augstā kvalitātē, turklāt tev nav jātērē laiks un jāiet uz veikalu. Patiesībā, tu jau šobrīd vari ienākt 220.lv un aplūkot velosipēdu piedāvājumu. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)