Banner 980x90

Šovakar Lielajā Ģildē notiks kamerorķestra Sinfonietta Rīga koncerts

Šovakar, 31.oktobrī Lielajā ģildē plkst.19.30 kamerorķestris Sinfonietta Rīga diriģenta Normunda Šnē vadībā iepriecinās savus klausītājus ar skaistu klasiskās mūzikas programmu - Pētera Čaikovska Vijoļkoncertu, kurā uzlecošā vijoļspēles zvaigzne Kirils Trusovs no Sanktpēterburgas spēlēs uz Antonio Stradivāri būvētās vijoles, kura piedzīvojusi šī opusa pirmatskaņojumu, informē Aija Semjonova, Valsts kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" Sabiedrisko attiecību vadītāja.
Koncerts notiek projekta "Sinfonietta Rīga muzicē Rundāles pilī" ietvaros, dodot iespēju klausītājiem apmeklēt šo koncertu arī Rīgā. Tas būs jau ceturtais šī projekta koncerts, kas notiek veiksmīgi izveidotās sadarbības rezultātā starp kamerorķestri Sinfonietta Rīga, VSIA "Latvijas Koncerti", SEB banku un Rundāles pili.

Līdz šim SEB bankas un Sinfonietta Rīga sadarbības rezultātā norisinājušies jau trīs koncerti, kuros Sinfonietta Rīga muzicējusi kopā ar izcilo krievu čellistu no Francijas Aleksandru Kņazevu, pasaulslaveno latviešu operdīvu Ingu Kalnu un pianistu Vestardu Šimku. Pirmos trīs koncertus klātienē mūzikas mīļotāji varēja noklausīties Rundāles pilī , kā arī noskatīties šī koncerta ierakstu LTV1.

Koncertā Lielajā ģildē Sinfonietta Rīga muzicēs kopā ar Kirilu Trusovu, kurš pasaules slavu ieguva 2009.gadā, Elizejas lauku teātra koncertā aizstājot Gidonu Krēmeru. Šovasar viņam bija iespēja šarmēt Monpeljē festivāla publiku. Koncertā Kirils Trusovs atskaņos Pētera Čaikovska Vijoļkoncerta uz tās pašas vijoles, kas piedzīvojusi opusa pasaules pirmatskaņojumu 1881.gadā Vīnē. Šo leģendāro instrumentu 1702.gadā būvējis pats Antonio Stradivāri, norāda Aija Semjonova.

Sinfonietta Rīga mākslinieciskais vadītājs Normunds Šnē: "Bēthovena Pastorālā simfonija pieder pie mūzikas pasaules šedevriem. Šajā programmā Bēthovena partneris būs Čaikovska Vijoļkoncerts. Kopumā tas būs unikāls, neparasts un neaizmirstams mirklis mūzikā".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)