Banner 980x90

Šovakar LNO notiks Jevgeņija Kisina koncerts

Šovakar, 5.novembrī plkst.19.00 Latvijas Nacionālajā operā Vienīgais koncerts Latvijā! Jevgeņijs Kisins (klavieres). Programmā - Šopēns un Šūmanis, informē Hermaņa Brauna fonda pārstāvis.
Jevgeņijs Kisins nekad nav piedalījies konkursos, taču viņš ir daudzu prēmiju ieguvējs. To vidū ir Ąccademia musicale Chigiana piešķirtā prēmija Gada labākais pianists (Itālija, 1991); žurnāla Musical America prēmija Gada instrumentālists (ASV, 1994); goda prēmija Triumfs (Krievija, 1997); Šostakoviča prēmija (Krievija, 2003); Karajana prēmija (Vācija, 2005); Benedeti-Mikelandželi prēmija (Itālija, 2007); Grammy prēmija: 2006.gadā (par Skrjabina, Metnera un Stravinska skaņdarbu interpretāciju) un 2010.gadā (par Prokofjeva Otrā un Trešā klavierkoncerta ierakstu).

Viens no ievērojamākiem mūsdienu mūziķiem Jevgeņijs Kisins ir dzimis Maskavā 1971.gadā, kur sešu gadu vecumā iestājās Gņesinu Mūzikas skolā. Viņa vienīga skolotāja ir bijusi un aizvien ir Anna Kantora.

10 gadu vecumā zēns pirmoreiz uzstājās kopā ar orķestri, atskaņojot Mocarta 20.klavierkoncertu. Jau nākamajā gadā viņš nospēlēja savu pirmo solo koncertu, bet 1984.gadā atskaņoja abus Šopēna klavierkoncertus Maskavas konservatorijas Lielajā zālē, norāda Hermaņa Brauna fonda pārstāvis.

1985.gadā Jevgeņijs Kisins pirmoreiz uzstājās ārzemēs. 1988.gadā viņš atskaņoja Čaikovska Pirmo klavierkoncertu kopā ar Berlīnes filharmonijas orķestri un Herbertu fon Karajanu pie pults.

1990.gadā Kisins debitēja Amerikas Savienotājās valstīs ar Ņujorkas filharmonijas orķestri, bet nedēļu vēlāk notika viņa pirmais solo koncerts Kārnegi zālē. 1992. gadā viņš piedalījās Grammy prēmijas pasniegšanas ceremonijā, ko vēroja milzīga auditorija – 1 600 000 000 cilvēku. 1997.gadā viņš debitēja festivālā Proms Karaliskajā Alberta zālē Londonā (tas bija pirmais klavieru solo vakars festivāla 100 gadu garajā vēsturē).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)