Banner 980x90

Šovakar operā notiks unikālas afrikāņu mūsdienu deju grupas viesizrāde

Šodien, 4.oktobrī plkst.19.00 Latvijas Nacionālajā operā savu vienīgo izrādi "BOYAKODAH" Baltijas valstīs sniegs unikālā afrikāņu Georges Momboye deju grupa no Francijas. Viesizrādi organizē Starptautiskais Baltijas baleta festivāls, informē Dace Dambe, Starptautiskā Baltijas baleta festivāla organizatoru Pārstāve.
Vulkāna darbība Īslandē pavasarī ietekmēja ne tikai tūkstošiem ceļot gribētāju plānus, bet arī Starptautisko Baltijas baleta festivālu, liedzot dejas cienītājus Latvijā iepazīstināt ar šo lielisko un kolorīto deju grupu. Tomēr pateicoties mākslinieku atsaucībai un baleta festivāla atbalstītājiem - Latvijas Mobilajam Telefonam, Francijas kultūras centram un citiem jau nākamnedēļ Rīgā būs iespējams skatīt Georges Momboye deju grupas vienīgo izrādi Baltijā.

Starptautiskā Baltijas baleta festivāla direktore Lita Beiris ir pārliecināta, ka nekas tamlīdzīgs Latvijā vēl nav bijis un dejas cienītājiem noteikti ir vērts redzēt dejas izrādi "BOYAKODAH", kurā saplūst gan afrikāņu tradicionālās, klasiskās un laikmetīgās dejas iespaidi, gan hip-hopa dejas elementi un dzīvā mūzika, sniedzot patiesu prieku un gandarījumu, stāsta Dace Dambe.

Georges Momboye deju grupu 1992.gadā dibinājis Kotdivuāras horeogrāfs Žoržs Momboje un grupā dejo aptuveni 50 dejotāji. Šo unikālo dejas kompāniju raksturo augsta līmeņa profesionālisms, artistiskums un enerģija, spoža tehnika un bagātīga fantāzija.

Deju grupa godalgota daudzos dažādos starptautiskos deju festivālos, tostarp Starptautiskajā Dejas bienālē Lionā, Francijā, Vaison-la-Romaine festivālā Francijā, Starptautiskajā teātra festivālā Karakasā, Venēcijā, kā arī prestižajā Santanderas festivālā Spānijā.

Žoržs Momboje tiek uzskatīts par jaunās horeogrāfu paaudzes uzlecošo zvaigzni. Horeogrāfs radošajā darbā izmanto gan afrikāņu tradicionālās, gan klasiskās un laikmetīgās dejas iespaidus, gan hip hop dejas elementus, apvienojot, sapludinot vienā veselumā labāko no minētajiem deju žanriem. Viņa horeogrāfiju raksturo atvērts un cieņpilns skatījums uz kultūras atšķirībām un īpatnībām kā spēka un unikalitātes avotu. Liela nozīme Žorža Mombojes darbos ir arī mūzikai un precīzai telpas izjūtai.

Mombojes izrādes uzrunā cilvēkus ikvienam saprotamā dejas valodā - tās ir oda ķermeņu radošajai enerģijai un dejas universālajam ritmam, norāda Dace Dambe.

Žoržs Momboje veidojis horeogrāfijas arī tādām pasaules atzinību guvušām kompozīcijām kā Kloda Debisī "Fauna diendusa" un "Mēnessgaisma", Igora Stravinska "Svētpavasaris, Zoltana Kodāja simfoniskā svīta "Hari Jānošs" un citām.

Žorža Momboje veidotā dejas izrāde "BOYAKODAH" (tulkojumā - laime) ir īsts dzīves slavinājums, kurā, meklējot līdzsvaru starp ķermeni un dvēseli, ritmu un klusumu, horeogrāfs centies attēlot cilvēka galējās alkas pēc laimes un baudas. Izrādē piedalās 10 lieliski dejotāji un pieci mūziķi. Papildus informācija internetā un video: www.momboye.fr.

Biļetes iespējams iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv. Biļetes cena no 4,- Ls līdz 25,-Ls.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)