Banner 980x90

Šovakar Rīgā notiks JVLMA simfoniskā orķestra sezonas noslēguma koncerts

Šodien plkst.18.00 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Lielajā zālē notiks JVLMA simfoniskā orķestra noslēguma koncerts, informē Vita Stiģe-Škuškovnika, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas sabiedrisko attiecību vadītāja.

Koncertā solo ar orķestri atskaņos pianiste Linda Leine un čelliste Dace Zālīte, tāpat gaidāms Andra Vecumnieka opusa "Sinfonia B" pasaules pirmatskaņojums.

JVLMA simfoniskā orķestra sezonas noslēguma koncertam izvēlēta krāsaina un muzikāli spilgta programma. Skanēs Dmitrija Šostakoviča Pirmais koncerts čellam ar orķestri, Sergeja Prokofjeva Pirmais koncerts klavierēm ar orķestri, kā arī pasaules pirmatskaņojumu piedzīvos Andra Vecumnieka jaunākais simfoniskais darbs "Sinfonia B", pastāstīja JVLMA pārstāve.

"Orķestra sezonas noslēguma koncertam izvēlējos tādus skaņdarbus, kuros kā solistes uzstāsies, manuprāt, vienas no talantīgākajām šī brīža jaunajām mūziķēm. Līdz ar čella koncerta un klavierkoncerta izvēli, nonācu pie koncerta nosaukuma - abi opusi ir numurēti kā pirmie komponistu daiļradē, savukārt, mana "Sinfonia B" ir otrā simfonija manā simfonisko darbu sarakstā. Tādēļ arī ciparu salikums 1-1-2," stāsta diriģents un komponists Andris Vecumnieks.

Jāmin, ka abas solistes ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas 3. kursa studentes - Dace Zālīte apgūst čella spēli pie emerit. prof. Māra Villeruša, savukārt, pianiste Linda Leine pirmajos kursos studēja pie prof. Arņa Zandmaņa, bet kopš 2010. gada studentu apmaiņas programmas Erasmus ietvaros klavierspēles prasmes papildina pie prof. Ļiļas Zilberšteinas Hamburgas Mūzikas un teātra augstskolā.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās un internetā www.bilesuparadize.lv, kā arī stundu pirms koncerta tā norises vietā. Biļešu cena Ls 3; pensionāriem, studentiem, skolēniem, uzrādot apliecības - Ls 2.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)