Banner 980x90

Specializētais donoru autobuss Rīgā

Šobrīd Valsts asinsdonoru centrā (VADC) trūkst vairāku grupu asiņu. Centra speciālisti īpaši lūdz atsaukties O rēzus negatīvās, A rēzus pozitīvās, kā arī B rēzus negatīvās asins grupas donorus, pilsētas informācijas portālam Riga24.lv vēsta Valsts asinsdonoru centra preses sekretārs Rihards Veršiņins.

VADC mediķi atgādina, ka asins ziedošanai, līdzīgi kā citiem svarīgiem notikumiem, ir īpaši jāgatavojas. Lai asinis varētu tikt izmantotas pacientu ārstēšanai, donoriem asins ziedošanas un vismaz iepriekšējā dienā nedrīkst uzturā lietot treknus un neveselīgus produktus! No ēdienreizes līdz asins ziedošanai ir jāpaiet vismaz trim stundām. Pirms asins ziedošanas 24 stundu laikā jāuzņem daudz šķidruma: ūdeni, nesaldinātas augļu un dārzeņu sulas. Nedrīkst lietot enerģijas un alkoholiskos dzērienus.

Specializētā donoru autobusa izbraukumi:

21.janvāris - Rīgas Satiksme Rīgā, Brīvības ielā 191  plkst.11.00-15.00;

22.janvāris - tirdzniecības parks "Alfa"  Rīgā, Brīvības gatve 372 plkst.11.00-15.00;

23.janvāris - AS "Laima"  Rīgā, Sporta ielā 2 plkst. 12.00-15.00;

24.janvāris - Valsts Policija  Rīgā, Čiekurkalna 1.garā līnija 1, korpuss 4 plkst.10.00-14.00.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)