Banner 980x90

Spīķeros uzstāsies grupa "Tumsa"

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Trešdien, 24.augustā, Spīķeru kvartāla brīvdabas koncertā uzstāsies iemīļotā pašmāju grupa "Tumsa", aicinot ikvienu apmeklētāju dziedāt un dejot līdzi grupas kompozīcijām. Vakara ieskaņā uzstāsies jaunā psihodēliskā blūzroka apvienība "So Lucid Electric Feel", pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informē Spīķeru kvartāla komunikācijas speciāliste Elīna Pundure.

Šī gada 4.janvārī grupai "Tumsa" apritēja 25.pastāvēšanas gads. "Tumsa" aizsākās 1991.gadā – Liepājā, kad grupu dibināja basģitārists Jānis Daugalis. 1995.gada beigās grupai pievienojās tobrīd tikai 18 gadu jaunais Mārtiņš Freimanis, kurš palēnām izvirzījās par grupas līderi un galveno dziesmu autoru, kāds viņš arī bija līdz 2011.gada 27.janvārim, kad pameta šo pasauli.

Pēc pus gada klusēšanas un pārdomām grupai "Tumsa" aizsākās jauns dzīves posms. 2011.gada septembrī grupai pievienoties un ieņemt solista vietu piekrita grupas sens cīņu biedrs, no "Putnu balles" laikiem, Valters Frīdenbergs, un grupa "Tumsa" jaunā sastāvā atkal atgriežas aktīvajā koncertdzīvē.

Šo divdesmit piecu gadu laikā "Tumsa" ir izdevusi septiņus studijas albumus un vairākus desmitus veiksmīgus radio hītus. Nospēlēti  vairāk kā 700 koncerti un grupa negrasās apstāties. Pēc mūzikas kritiķu domām šo gadu laikā "Tumsa" ir kļuvusi par vienu no populārākajām pašmāju grupām un teju nacionālas nozīmes jēdzienu, par kuru katram latvietim ir savs viedoklis. Daudzas no "Tumsas" dziesmām, šo gadu laikā, ir pārvērtušās par "tautas dziesmām", kuras zina un līdzi dzied ikviens.

Koncerta ieskaņā uz Spīķeru brīvdabas skatuves uzstāsies jaunā grupa "So Lucid Electric Feel".  Psihodēliskā blūzroka grupa, kas izpilda oriģinālmūziku angļu valodā. Grupas mūzikā liela nozīme ir improvizācijai, līdz ar to katra uzstāšanās ir unikāla. Kā paši mūziķi saka: "Spēlējot, nekoncentrējamies tik ļoti uz to, kā dziesma skan ierakstā, vairāk ļaujamies konkrētā mirkļa sajūtām."

Apmeklētāji gaidīti uz koncertu trešdien, 24.augustā, Spīķeru kvartāla laukumā, Maskavas ielā 8. Pasākuma sākums no plkst.19.00. Ieeja bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)