Banner 980x90

Starpaugstskolu biznesa vadības studijas sāk 13 doktoranti

Studijas uzsācis kārtējais starpaugstskolu doktora studiju programmas "Biznesa vadība" kurss – 13 jaunie doktoranti. Starpaugstskolu doktora studiju programmu īsteno trīs augstskolas – Banku augstskola, Ventspils augstskola un Rīgas Starptautiskā ekonomikas un biznesa vadības augstskola, pilsētas informācijas portālam Riga24.lv stāsta Banku augstskolas Komunikācijas un mārketinga daļas vadītāja Inta Stīpniece.

Studiju uzsākšanas pasākumā Banku augstskolā jaunos doktorantus sveica visu trīs sadarbības augstskolu rektori – Banku augstskolas rektors Andris Sarnovičs, Ventspils Augstskolas rektore Gita Rēvalde un Rīgas Starptautiskās ekonomikas un biznesa vadības augstskolas rektore Irina Senņikova. Doktoranti tikās ar programmas profesoriem, kā arī iepazinās savstarpēji, pastāstot par savu darba un studiju pieredzi un motivāciju izglītības turpināšanai.

Starpaugstskolu doktora studiju programmu uzsāka īstenot pirms septiņiem gadiem un līdz šim doktora darbus aizstāvējuši pieci šīs studiju programmas beidzēji. 2014.gadā plānotas vismaz sešas promocijas darbu aizstāvēšanas."Tas ir labs rezultāts," saka doktora studiju programmas "Biznesa vadība" direktore Banku augstskolā Velta Vikmane. Viņa akcentē, ka promocijas darbi tiek izstrādāti par uzņēmējdarbībai un vadības zinātnes apakšnozarei svarīgiem un aktuāliem jautājumiem, doktorantiem apkopojot savu līdzšinējo biznesa pieredzi.

"Latvijā biznesa vadība kā zinātnes apakšnozare ir salīdzinoši jauna, aizsākoties tikai pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas. Tās dinamiskai attīstībai ir būtiski nepieciešami augsti kvalificēti pētnieki, kas spēj radīt un attīstīt bāzi, kā arī veicināt lietišķo pētniecību šajā zinātnes nozarē, tādējādi sniedzot nozīmīgu ieguldījumu uzņēmējdarbības un uzņēmumu attīstībā Latvijā," uzsver V.Vikmane.

Viņa atgādina, ka bizness, tāpat kā visas dzīves jomas, balstās uz likumsakarībām, un nepietiek vairs ar nereti populāro viedokli – man ir talants biznesā un nekāda izglītība nav vajadzīga. Nopietna, ilgstoša darbība biznesā ir iespējama tikai, praksi saistot ar teoriju. Tāpēc visu sadarbības augstskolu pārstāvji izteica gandarījumu par jaunajiem doktorantiem, kuri pieņēmuši nopietnu un pārdomātu lēmumu par doktorantūras studijām, jo plašs, analītisks un pētniecisks skatījums uz biznesa problēmām sniedz būtisku ieguldījumu Latvijas biznesa videi kopumā.

Starpaugstskolu doktora studiju programma pamatā paredzēta speciālistiem ar darba pieredzi komercdarbības vadībā, organizāciju vadīšanā. Studiju stratēģijas pamatā ir studentu pašu ieguldījums mācīšanās procesā, daloties zināšanās. Lai attīstītu izpratni par teorijas pielietojumu un risinātu praktiska rakstura problēmas, tiek izmantota situāciju analīze un daudzas citas metodes. Programmas ietvaros tiek piemērota uz pētījumiem balstīta pieeja, aplūkojot vadīšanas problēmas.

Uzņemšana starpaugstskolu doktora studiju programmā "Biznesa vadība" trīs sadarbības augstskolās tradicionāli notiek katra kalendārā gada beigās un studijas sākas jaunajā kalendārajā gadā. Plašāka informācija pieejama augstskolu mājaslapās.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)