Banner 980x90

Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcā meklēs sirdsmāsiņas

Līdz 10.decembrim noritēs akcija ''Meklējam sirdsmāsiņu'', kuras laikā ar Rietumu Bankas labdarības fonda un laikraksta Diena informatīvo atbalstu, vairāku mēnešu garumā tiks noskaidrotas Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas sirsnīgākās un atsaucīgākās māsas. Akcijas noslēgumā 25 māsas tiks apbalvotas ar naudas prēmijām.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja akcijas rīkotāji, akcija norisinās no 10.septembra līdz 10.decembrim, un šajā laika posmā ikviens varēs nobalsot par savu sirdsmāsiņu, aizpildot anketu portālā www.diena.lv/sirdsmasina vai visās Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas nodaļās, kur izvietoti informatīvie plakāti, pieteikuma anketas un balsošanas kastītes. Slimnīcas pacientu un viņu tuvinieku balsojumā tiks noskaidrotas 25 sirdsmāsiņas – 21 māsa no dažādām slimnīcas nodaļām, savukārt četras "Sirdsmāsiņas" apbalvošanai izvēlēsies Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas Aprūpes daļa sadarbībā ar attiecīgo struktūrvienību virsmāsām. Šīs laureātes tiek izvēlētas no tām māsām, kuras darba specifikas dēļ nenonāk tiešā saskarsmē ar pacientiem, piemēram, operāciju un anestezioloģijas māsas, tomēr savu darbu veic ar sirsnību, gādību un atbildību, lai ikkatrs saņemtu labu aprūpi un veiksmīgi izveseļotos. Janvārī "Sirdsmāsiņas" tiks apbalvotas ar naudas prēmijām un saņems atzinības rakstus no akcijas "Meklējam sirdsmāsiņu" patroneses – Latvijas Valsts prezidenta kundzes Ivetas Vējones.

Rietumu Bankas labdarības fonda valdes priekšsēdētāja Inga Šīna: "Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca ir viens no vadošajiem mūsu valsts medicīnas centriem. Tajā ir koncentrēti lieli spēki, tā sniedz būtisku palīdzību daudziem cilvēkiem visā valstī. Rietumu Banka un mūsu labdarības fonds jau daudzus gadus atbalsta medicīnu un veselības aizsardzību, tādēļ akcija "Meklējam sirdsmāsiņu" ir viens no mūsu nozīmīgākajiem projektiem. Līdz šim ikgadējās akcijās bijām meklējuši sirdsmāsiņas gan Rīgā, gan visā Latvijā starp bērnu medmāsām,  bet šoreiz nolēmām atbalstīt vienu no galvenajām valsts slimnīcām. Medmāsu nozīmi ir grūti pārvērtēt, tieši viņas mums palīdz pārvarēt grūtības, atjaunot spēkus pēc slimības. Diemžēl viņu nozīmīgais darbs bieži vien paliek nepamanīts. Tādēļ no sirds priecājos, ka mūsu akcija ne tikai palīdzēs kārtējo reizi pievērst uzmanību šīs svarīgās profesijas pārstāvēm, bet arī ļaus apbalvot un atbalstīt labākās no viņām."

Laikraksta Diena galvenais redaktors Gatis Madžiņš: "Mediju darba ikdiena galvenokārt nav saistīta ar pozitīvām lietām, jo vairāk nākas runāt par problēmām un dažādām nejēdzībām. Tāpēc šis projekts laikraksta kolektīvam ir kā svaiga gaisa malks, kas iedvesmo mūs pašus un ļauj mums runāt par pozitīvām lietām, par patiesām vērtībām."

Akcijas "Meklējam sirdsmāsiņu" patronese Iveta Vējone: "Patiesi apbrīnoju māsu darbu, viņu neizsīkstošo enerģiju, prasmi atrast kontaktu ar ikvienu pacientu, kā arī spēju radīt pārliecību un drošības sajūtu, ka pacients ir profesionālu mediķu aprūpē."

Latvijas Republikas Veselības ministrs Dr.Guntis Belēvičs: "Medicīnas māsai ir īpaša vieta veselības aprūpes sistēmā. Šīs profesijas pārstāvjiem jāpiemīt noteiktām profesionālajām īpašībām, pieredzei, zināšanām, kā arī noteiktām cilvēcīgām īpašībām, kā, piemēram, cilvēkmīlestībai, sirdssiltumam, iejūtībai un pacietībai. Sirsnīgs paldies šīs akcijas organizētājiem par iespēju ar šādas akcijas palīdzību pateikt paldies māsām, kuras godprātīgi ikdienā pilda savu smago darbu cilvēku veselības labā. Cerams, ka šī akcija turpinās attīstīties arī nākotnē, jo ar tās palīdzību mēs varam darītzināmus šo labo cilvēku vārdus plašā mērogā visai Latvijas sabiedrībai ik gadu."

P.Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas valdes locekle Anda Čakša: "Sirdsmāsiņas strādā slimnīcā, kur tik daudz domā par sirdi ar sirdi. Ar akcijas palīdzību mēs izceļam trīs dimensijas. Pirmkārt māsu darbs komandā, gan domājot par pacientu drošību, gan jaunajām tehnoloģijām, kas ienāk māsu darba dzīvē. Otrā dimensija ir pacients un atbildība. Tieši pacientam ieraugot māsu, kura veic aprūpi un ir kopā slimnīcā – dot iespēju pateikt paldies un novērtēt to. Un trešā dimensija ir mums administratoriem kopā izvērtēt, kas ir vajadzīgs, lai nosargātu šo dārgo resursu slimnīcā un veselības aprūpē kopumā. Visām māsām vēlu uzvarēt, lai arī uzvarētājas būs dažas. Man uzvarētājas esat Jūs visas – Stradiņa slimnīcas māsas! Paldies Jums!"

Akcijas "Meklējam sirdsmāsiņu" iniciators un atbalstītājs ir Rietumu Bankas labdarības fonds. Informatīvi akciju atbalsta laikraksts Diena. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)