Banner 980x90

Strīķe pārliecināta, ka "Rīgas satiksmes" krimināllietu izdosies novest līdz rezultātam

Rīga, 13.dec., LETA. Pašreizējā Saeimas deputāte, bijusī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) amatpersona Juta Strīķe ir pārliecināta, ka novembrī sākto kriminālprocesu par "Rīgas satiksmes" (RS) iepirkumiem izdosies novest līdz sekmīgam iznākumam.

Šorīt intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" Strīķe norādīja, ka minētais kriminālprocess izskatās pēc lielas un starptautiskas lietas, kurā, spriežot pēc pieredzes, varētu būt iesaistīti daudzi dažādu valstu banku pārskaitījumi.

Pozitīvs faktors esot tas, ka lietas izmeklēšanā ir iesaistīts arī Polijas pretkorupcijas dienests, kuru Strīķe pazīstot kā ļoti profesionālu un izmeklēšanas ziņā labi attīstītu. "Tāpēc es esmu pārliecināta, ka izdosies," norādīja bijusī KNAB amatpersona.

Viņa piebilda, ka arī Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) uzstādījums ir rūpīgi sekot līdzi visām starptautiska mēroga kukuļošanas lietām, kas ļauj ticēt, ka arī šīs lietas izmeklēšana netiks atstāta bez ievērības.

Kā ziņots, KNAB novembrī sācis kriminālprocesu par RS iepirkumiem. Lietā veiktas vairāk nekā 30 kratīšanas un izmeklēšanā sadarbība notiek arī ar ārvalstu partnerdienestiem, tai skaitā ar Polijas pretkorupcijas dienestu. Kriminālprocesā aizturētas sešas personas Latvijā un divas Polijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)