Banner 980x90

Svētdien Dabas muzejā notiks lekcija "Rīgas senākā vēsture"

Svētdien, 26.septembrī plkst.13.00 Latvijas Dabas muzejā lekciju ciklā "Par cilvēkiem un ne tikai.." notiks lekcija "Rīgas senākā vēsture", kas ir veltīta Rīgai un Rīgas tuvākai apkaimei.
Lekciju varēs noklausīties atkārtojumā.

Rīga atrodas vienā no zemākajām vietām visā Latvijas teritorijā. Veidojoties Baltijas jūrai gadu tūkstošu garumā vairākas reizes mainījās ūdens līmenis, tāpēc Rīgas teritorija un tās tuvākā apkārtne daudzkārt tika appludināta.

Jūras ūdeņiem spiežoties dziļāk sauszemē un atkal atkāpjoties mainījās Daugavas ieteces vieta, kā arī tās salu platības. Neskatoties uz mainīgiem vides apstākļiem, no senseniem laikiem cilvēki apdzīvoja šo teritoriju, par ko liecina vairāki atradumi - daži no tiem glabājas Latvijas Dabas muzejā.

Seno rakstu avotos Rīgas dibinātāja loma atdota bīskapam Albertam. Vai tas tā ir? Atbildi uz šiem un citiem jautājumiem varēs uzzināt lekcijā.

Aicinām lekcijas apmeklēt katra mēneša otrajā ceturtdienā un ceturtajā svētdienā, kurās klausītāji uzzinās gan par Latvijas dabas attīstību pēc leduslaikmeta un par senākiem Latvijas teritorijas iedzīvotājiem, gan arī par dažādiem evolūcijas jautājumiem.

Lekcijām var pieteikties arī skolnieku grupas, vienojoties par tikšanās laikiem.

Aicinām atrast zināmo nezināmajā!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)