Banner 980x90

Trešdien Dabas muzejā notiks mazo ērgļu vērotāju tikšanās

Trešdien, 22. septembrī plkst.15.00, Latvijas Dabas muzeja Konferenču zālē tiks rīkota mazo ērgļu - Grietas, Ginta un Gustes ligzdas visu tiešsaistes vērotāju tikšanās. Tās laikā norisināsies diskusija ar projekta "Mazā ērgļa barības izpēte ar videonovērošanas kameras palīdzību" veidotāju - Dabas aizsardzības pārvaldes Teiču dabas rezervāta administrācijas pārstāvi Uģi Bergmani.

Diskusija tiek veidota kā projekta kopsavilkums un pateicība interesentiem par to ieinteresētību ērgļu ģimenes vērošanā. Tā būs iespēja atsaukt atmiņā ērgļu pāra un viņu atvases aizvadīto dienu skaistākos brīžus, kas skatīti tiešsaistē.      

Par šīs ērgļu ģimenes iemantoto lielu popularitāti sabiedrības vidū liecina lielā līdzjutēju atsaucība -spriežot pēc komentāriem Dabas aizsardzības pārvaldes interneta vietnē, daži no līdzjutējiem putnus vērojuši diendienā, dažbrīd pat vairākas stundas nepārtraukti.  Ar šī projekta palīdzību ne viens vien vērotājs iemantojis mīlestību pret šiem graciozajiem putniem, kas ir viens no lielākajiem projekta ieguvumiem.

Diskusijas organizatori - Dabas aizsardzības pārvalde, Zaļā dzīvesstila žurnāls "Vides Vēstis", Latvijas Dabas muzejs.

Papildus informācijai: Projekta "Mazā ērgļa barības izpēte ar videonovērošanas kameras palīdzību" ietvaros 30.martā blakus ērgļu ligzdai tika uzstādīta tiešsaistes kamera, ar kuru līdz 8.augustam bija iespējams  sekot ērgļu pārim internetā. Šobrīd projekts veiksmīgi noslēdzies, kamera atslēgta un septembrī nu jau trīs ērgļi mērojuši ceļu uz ziemošanas vietām Āfrikā.      

2010.gadā mazo ērgļu pāri varēja vērot pateicoties Vācijas savvaļas dzīvnieku aizsardzības fonda finansiālam atbalstam. Īpaša pateicība izsakāma Latvijas Universitātei par tiešraides nodrošināšanu caur "Lanet" videoserveri, videodatu apstrādē iesaistītajiem Universitātes studentiem, TELE2 par atļauju izmantot telekomunikāciju torni tiešraides nodrošināšanā un SIA "Uniparks" datorspeciālistiem par aparatūras darbības nodrošināšanu un datu pārraides sistēmas uzturēšanu.  Atgādinām, ka Dabas aizsardzības pārvaldes Teiču dabas rezervāta administrācija projektu "Mazā ērgļa barības izpēte ar videonovērošanas kameras palīdzību" uzsāka 2008.gadā ar Latvijas Vides aizsardzības fonda finansiālu atbalstu. Izpētes projekta nepieciešamību noteica pēdējos gados novērotā mazo ērgļu skaita straujā samazināšanās visā Eiropā.

Projekta mērķi bija ar modernām tehnoloģijām un pētījumu metodēm iegūt detalizētu un pilnīgu informāciju par mazā ērgļa barības spektru ligzdošanas periodā, radīt informatīvo bāzi mazā ērgļa barošanās biotopu aizsardzības pamatošanai, kā arī pētījumu veikšanā iesaistīt plašu sabiedrību, veicinot pozitīvu attieksmi par dabas aizsardzību un pielietojamajiem bioloģiskajiem pētījumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)