Banner 980x90

"Turība" izdod zinātnisko rakstu žurnālu "Acta Prosperitatis 6"

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Iznācis sestais Biznesa augstskolas ''Turība'' Zinātnisko rakstu žurnāls ''Acta Prosperitatis'' numurs. Jaunākā daudznozaru izdevuma galvenā tēma ir nodarbinātības prasmju veidošanās atbilstoši darba tirgus prasībām. Žurnālā tiek analizēti jautājumi, kas ir būtiski, lai sasniegtu sabiedrības attīstības mērķus un veicinātu augstāku nodarbinātību.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja Biznesa augstskolas "Turība" Sabiedrisko attiecību vadītāja Marta Kive, "Acta Prosperitatis 6" apkopoti 9 zinātniskie raksti, ko veidojuši 14 autori no 5 valstīm – Latvijas, Čehijas, Polijas, Rumānijas un Krievijas. Žurnāla galvenā redaktore - Biznesa augstskolas "Turība" Valodu katedras vadītāja, Dr.paed, profesore Ineta Lūka; redaktors – Biznesa augstskolas "Turība" prorektors zinātniskajā un akadēmiskajā darbā Ivars Namatēvs.

Izdevumā runāts par 21.gadsimta izaicinājumiem ekonomikai un sabiedrībai – kā liecina OECD Izglītības sistēmu indikatoru analīze, starptautisko diskusiju centrā ir jautājumi par globālās finanšu krīzes izraisīto cilvēcisko un sociālo seku novēršanu, attīstības mērķu sasniegšanu, videi draudzīgas enerģijas lietošanas veicināšanu, klimata jautājumu risināšanu, novecojošo sabiedrību un zināšanu ekonomiku.

Pieaugošā mobilitāte, interneta plašā pieejamība un tūlītēja informācijas izplatīšanās liek cilvēkiem izdzīvot iepriekš neiepazītas situācijas, kurās nepieciešama visaptveroša to analīze, lēmumu pieņemšana un problēmas atrisināšana. Tradicionālās pieejas bieži vien ir neefektevīvas, tādēļ jāmeklē jauni paņēmieni un metodes to risināšanai. Šajā situācijā izglītotājiem visā pasaulē ir jāpārvērtē izglītības mērķi.

Žurnālā ietvertas arī publikācijas par augstākās izglītības lomu nodarbinātībā un izaugsmē, kā arī skaidrots, ka izglītības starptautisko pievilcību veicina cieša, efektīva saikne starp "zināšanu trijstūra" atsevišķajiem komponentiem – izglītību, pētniecību un inovācijām.

Zinātnisko rakstu žurnālu "Acta Prosperitatis 6" iespējams izlasīt šeit.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)