Banner 980x90

Turkish Airlines atkārtoti kļūst par Rīgas Operas festivāla patronu

Turkish Airlines direktore Latvijā Aisegula Ozdemira (Ayşegül Özdemir) un Latvijas Nacionālās operas direktors Andrejs Žagars atkārtoti parakstījuši sadarbības līgumu. Saskaņā ar to aviokompānija Turkish Airlines arī šogad kļuvusi par Rīgas Operas festivāla patronu.

Sadarbības līgums ar Latvijas Nacionālo operu tika  noslēgts šā gada 28.maijā un ir spēkā līdz 2013.gada 31.decembrim, taču sadarbību plānots turpināt arī tālākā nākotnē. Turkish Airlines Rīgas Operas festivālu atbalsta gan finansiāli, gan nodrošinot bezmaksas aviobiļetes operas māksliniekiem uz starptautiskajiem festivāliem.

"Aviokompānijai Turkish Airlines vienmēr prioritāra bijusi mākslas - kultūras un tūrisma industrijas sinerģija. Mīlestība pret mākslu sniedz unikālas iespējas daudzās nozarēs, paplašinot sadarbību nacionālajā un starptautiskajā līmenī. Esam gandarīti sniegt atbalstu Latvijas Nacionālās operas attīstībā, nostiprinot jau esošos kopprojektus, gan attīstot jaunus, veicinot starpvalstu apmaiņu ar mūzikas un mākslas vērtībām," - tā Turkish Airlines direktore Latvijā Aisegula Ozdemira.

Savstarpējās sadarbības rezultātā jau pērn Latvijas Nacionālajai Operai bija iespēja piedalīties Ķīnas Nacionālā mākslas centra ceturtajā operas un pasaules teātra forumā, kā arī nostiprināt sadarbību ar Āzijas valstu operas teātriem - Taivānā, Honkongā, Makao, Pekinā un citās Ķīnas pilsētās.

Paplašinājusies arī LNO sadarbība ar Turcijas opernamiem: jau pērn Rīgas Operas festivālā viesojās divi turku tenori – Murats Karahans un Tansels Akzeibeks, iekarojot Latvijas publikas simpātijas, tāpēc abi dziedoņi LNO viesojušies atkārtoti. Turklāt M. Karahanu redzēsim arī šī gada festivālā – operas "Lucia di Lammermoor" iestudējumā un abos Dž. Verdi galā koncertos.

Turkish Airlines atbalstu novērtē arī LNO direktors Andrejs Žagars: "Latvijas Nacionālās operas sadarbība ar aviokompāniju "Turkish Airlines" sniedz nozīmīgu ieguldījumu mūsu operas attīstībā un arī tās mākslinieciskās izaugsmes veicināšanā. Kultūras projektu apmaiņa stiprina Latvijas Nacionālās operas un Latvijas vārdu tālu aiz mūsu valsts robežām."

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)