Banner 980x90

Turlais tuvākajā laikā ir gatavs domes sēžu darba kārtībā iekļaut jautājumu par "Riga.lv" likvidāciju

Rīga, 12.jūn., LETA. Rīgas domes priekšsēdētājs Dainis Turlais (GKR) tuvākajā laikā ir gatavs domes sēžu darba kārtībā iekļaut jautājumu par "Riga.lv" likvidāciju, aģentūrai LETA pastāstīja politiķis.

Viņš atklāja, ka ne tikai Rīgas vicemēra Oļega Burova (GKR), bet arī viņa un visas partijas "Gods kalpot Rīgai" domes frakcijas ieskatā, - nodibinājums "Riga.lv" ir likvidējams.

"Ir domes lēmums, ka līdz novembrim nodibinājumu darbs ir jāizvērtē, bet es esmu gatavs šo lēmumu grozīt un noteikt, ka pēc izvērtējuma jāsāk arī likvidācija," sacīja Turlais, norādot, ka grib šo jautājumu apspriest ar visām domes frakcijām.

Tāpat viņš norādīja, ka "ir pamats cerēt", ka idejai būs atbalsts arī no opozīcijas, jo nodibinājuma likvidācija iepriekš ir rosinājuši paši opozicionāri.

Vienlaikus Turlais pauda viedokli, ka ir atšķirība starp politisko lēmumu veikt likvidāciju un procesuālajām darbībām, kas nepieciešamas lai to īstenotu. "Ja likvidējam, mums jārīkojas tiesiski precīzi, lai pēc tam nebūtu nekādu sarežģījumu," sacīja mērs.

Viņš pauda, ka pamatojums nodibinājuma likvidācijai jau ir Valsts kontroles (VK) ziņojumā, kurā vērtēta gan tā lietderība, gan norādīti konkrēti pārkāpumi.

"Mums tagad ir jāizvērtē - kāpēc šie pārkāpumi radušies, kā tika pieņemti lēmumi, vai tikai šis nodibinājums var veikt sabiedrisko attiecību funkciju nodrošināšanu un jāatrisina citi jautājumi. Sakot "A", mums jāpasaka arī "B" - kā strādāsim pēc nodibinājuma likvidācijas," sacīja mērs. Patlaban izvērtējumu veic Īpašuma departamenta Komercdarbības nodrošinājuma pārvaldes speciālisti.

Pārmaiņas varētu skart arī Sabiedrisko attiecību nodaļu, jo tieši tā līdz šim bija atbildīga par "Riga.lv" uzraudzību un likvidācijas gadījumā viņiem varētu būt jānodrošina visas funkcijas, kuras līdz šim veica "Riga.lv" un bez kurām pašvaldības darbs nevar notikt.

"Dome definēs uzdevumu - veikt šīs funkcijas - un es gaidīšu no nodaļas piedāvājumu - kā to realizēt, lai jau nākamgad budžetā plānojot būtu precīza darba struktūra ar visiem uzdevumiem un budžetu," pauda politiķis.

Kā ziņots, Valsts kontrole (VK) revīzijā secinājusi, ka Rīgas pašvaldība trīs gadu laikā caur biedrībām un nodibinājumiem nesaimnieciski izlietojusi vairāk nekā 20 miljonus eiro rīdzinieku naudas.

Revīzijā "Rīgas pilsētas pašvaldības piešķirto dotāciju biedrībām un nodibinājumiem likumība un lietderība" VK galveno uzmanību veltījusi diviem Rīgas pašvaldības dibinātiem nodibinājumiem - "Rīgas Tūrisma Attīstības birojs" (RTAB) un "Riga.lv".

Revidenti secinājuši, ka pašvaldības biedrības bez jebkāda pamatojuma saņēmušas dāsnas budžeta dotācijas, lai naudu izlietotu apšaubāmās ziedošanas shēmās, neizprotamās darbībās ar preču zīmēm, kā arī algās, iespējams, fiktīvi nodarbinātām personām. Tāpat revidentiem neesot skaidri biedrību finansējuma piešķiršanas principi dažādu projektu īstenošanai.

pētot nodibinājumu "Riga.lv", VK revidenti konstatējuši, ka iepriekšējo trīs gadu laikā pašvaldība piešķīrusi tam dotāciju vairāk nekā četru miljonu eiro apmērā. Kaut arī statūti nosaka pašvaldībai pienākumu apstiprināt nodibinājuma "Riga.lv" budžetu, ne 2016., ne 2017., ne 2018.gadā tas neesot darīts. Turklāt "Riga.lv" finanšu atskaitēs esot uzrādīti nepatiesi finanšu dati.

Kā viens no "Riga.lv" dibināšanas mērķiem nosaukts pašvaldības laikraksta izdošana, taču jau nākamajā gadā pēc nodibinājuma izveidošanas pieņemts lēmums pārtraukt laikraksta izdošanu, norāda VK. Tagad nodibinājuma sagatavoto informāciju var saņemt tikai, pērkot noteiktus citus laikrakstus, kas nozīmē, ka rīdzinieki par to faktiski maksā dubultā, skaidro VK.

Revīzijā konstatēts, ka nodibinājuma "Riga.lv" darbinieki faktiski nodarbojas ar informācijas pārpublicēšanu no citiem informācijas avotiem. Arī no noslēgtajiem autordarbu pakalpojumu līgumiem neesot iespējams pārliecināties ne par veikto darba apjomu, ne izmaksām.

Tāpat ziņots, ka 15.maijā Rīgas dome ārkārtas sēdē nobalsoja pret pašvaldības nodibinājuma "Riga.lv" likvidēšanu, vienlaikus līdz rudenim solot izvērtēt tā darbības lietderību. Opozīcija rosināja nodibinājumu likvidēt.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)