Banner 980x90

U-20 basketbolisti Eiropas čempionātu sāk ar uzvaru pār Grieķiju

Latvijas U-20 valstsvienības basketbolisti ar uzvaru uzsākuši dalību Eiropas čempionātu. Itālijas pilsētā Linjano notiekošā čempionāta pirmajā cīņā latvieši pārliecinoši ar 61:50 (15:15, 27:30, 42:38) pieveica vienaudžus no Grieķijas.
Latvijas izlases labā 12 punktus guva Ervīns Mežnieks, bet par punktu mazāk - Rihards Lomažs. Pa astoņiem punktiem tikmēr guva Dāvis Geks un Rolands Šmits, kuram arī astoņas bumbas zem groziem.

Latvijas U-20 izlases galvenais treneris Arnis Vecvagars pēc spēles atzina, ka "īstajā brīdī ar agresivitāti aizsardzībā piespiedām pretiniekus kļūdīties un panācām lūzumu". Turklāt spēles saturu ietekmēja apstākļi – zālē kondicionieris nestrādā, temperatūra ap +35 grādiem, bumba slīd ārā no rokām. Tāpēc bija daudz neprecīzu metienu.

"Pirmajā puslaikā pārāk bieži kritām iekšā uz pretinieku garāmgājieniem, sedzot viņus pārāk cieši. Piedevām paši uzbrukumā nerealizējām savas iespējas. Pēc pārtraukuma piekoriģējām aizsardzību, ar agresīvām darbībām vairākkārt piespiedām pretiniekus kļūdīties un guvām pozitīvu emociju lādiņu, kas palīdzēja vēl vairāk palielināt pārsvaru," sacīja Vecvagars. 

Trešdien plkst.19.45 Latvijas komandas pretinieki būs Serbijas basketbolisti, piektdien plkst.15.15 – Bulgārija, bet sestdien plkst.17.30 - Izraēla. Trīs labākās vienības turpinās cīņu par medaļām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)