Banner 980x90

U20 izlases līderis Jānis Bērziņš karjeru turpinās "VEF Rīga"

Latvijas čempionvienība basketbolā "VEF Rīga" ir pagarinājusi līgumu uz nākamajām trīs sezonām ar Eiropas čempionātā (EČ) U20 vecuma grupā sudrabu izcīnījušās Latvijas valstsvienības līderi Jāni Bērziņu, kurš pērno sezonu aizvadīja "BK Valmiera", pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja "VEF Rīga" direktore Laila Spaliņa.

"Jānis Bērziņš ir viens no talantīgākajiem Latvijas jaunajiem spēlētajiem, ko apliecina arī viņa vadošā loma EČ U20 izlases sastāvā. Mēs ar viņu rēķināmies, viss ir Jāņa paša rokās - turpināt pilnveidot savu meistarību un nākotnē ieņemt svarīgu vietu "VEF Rīga" komandā," norādīja "VEF Rīga" galvenais treneris Ramunas Butautas.

"Man ir liels prieks, ka turpināšu savu karjeru Latvijas čempionvienībā un varēšu pārstāvēt arī Latviju starptautiski klubu līmenī. Esmu gatavs augt kopā ar komandu un smagi strādāt, lai tuvākajos gados arī Latvijas komanda varētu spēlēt Eirolīgā. Tas nav nekas nereāls un ceru, ka varēšu būt daļa, kas šo mērķi realizē. Nebaidos teikt, ka "VEF Rīga" ir viena no labākajām komandām Austrumeiropā, lieliska organizācija, treneru korpuss, tāpēc ceru, ka spēsim kopīgi sasniegt augstus rezultātus," atzina "VEF Rīga" spēlētājs, U20 līderis Jānis Bērziņš.

Basketbolista gaitas Bērziņš (1993.gads) uzsāka Rūjienā, no 12 gadu vecuma turpināja Valmieras Bērnu sporta skolā, pēc tam "Basketbola klubā Valmiera". 2011./12.gada sezonā jaunais talants pievienojās "VEF Rīga", novērtējot to kā labu perspektīvu savai turpmākajai karjerai un izcīnīja savu pirmo Latvijas čempiona titulu. 2012./13.gada sezonu Jānis aizvadīja "Basketbola kluba Valmiera" sastāvā, kur bija viens no komandas līderiem un izcīnīja Latvijas čempionāta bronzas medaļas.

2011.gada Eiropas U-18 čempionātā Bērziņš bija komandas rezultatīvākais spēlētājs, palīdzot Latvijas izlasei izcīnīt 10.vietu, savukārt šogad, 2013.gadā, U20 valstsvienības sastāvā Jānis sasniedza vēsturisku panākumu, izcīnot Latvijai sudraba medaļas, kas ir otrais augstākais sasniegums aiz leģendārās Latvijas uzvaras pirmajā EČ 1935.gadā, kā arī tika iekļauts šā turnīra simboliskajā izlasē. Pēc teicamā snieguma U20 Eiropas čempinātā, Bērziņš saņēmis vīriešu valstsvienības galvenā trenera Ainara Bagatska uzaicinājumu pievienoties izlases treniņiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)