Banner 980x90

Ūdenslīdēji meklēs noslēpumu Daugavas dzelmē

Riga24.lv
Riga24.lv
Ceturtdien, 5.maijā Pasaules Pulmonālās hipertensijas dienā, ūdenslīdēji no Daugavas dzelmes mēģinās izcelt īpašu lādi, kas glabā noslēpumu jau vairāku dienu garumā. Vai ūdenslīdējiem to izdosies izdarīt, uzzināsim plkst.17.00, kad viņi nirs astoņu līdz deviņu metru dziļumā, un centīsies atrast lādi, kas tur ievietota pirms vairākām dienām, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informē "Divi gani" sabiedrisko attiecību speciāliste Sigita Āboltiņa.

 

Ar šo ūdenslīdēju aktivitāti atzīmēs Pasaules Pulmonālās hipertensijas dienu, kuru Latvijā svin ceturto gadu. Pulmonālās hipertensijas biedrība katru gadu ir apņēmības pilna atrast veidus, kā interesantā un neierastā veidā informēt sabiedrību par slimību. 

Ūdenslīdēju šovs notiks sadarbībā ar Ūdenslīdēju un glābšanas dienestu un pēc tam ikviens aicināts piedalīties atbalsta gājienā uz k/t "Kino Citadele", kur no plkst.13.00 notiks meistardarbnīcas, lai vāktu ziedojumus Veselības un apmācību nometnei pulmonālās hipertensijas pacientiem. 

Ik gadu Pasaules Pulmonālās hipertensijas dienai ir sportisks motīvs, kurā akcentēts kāds sporta veids, šogad - zemūdens niršana, ar ko paši pulmonālās hipertensijas pacienti nevar nodarboties, jo slimība ir komplicēta, saistīta ar aizdusu, vājumu un skābekļa apgādes traucējumiem. Līdz šim vēl nav atrasts veids, kā pilnībā izārstēt šo bīstamo kaiti, un medikamentu terapija, ko pielieto, saistīta ar simptomātisku ārstēšanu. Pulmonālās hipertensijas pazīmes ir nespecifiskas un sākotnēji tās bieži jauc ar citām sirds, plaušu vai hematoloģiskām saslimšanām. Vidējā dzīvildze pēc slimības atklāšanas ir aptuveni pieci gadi. Vairāk par tās specifiku, diagnostiku, terapiju, kā arī jaunāko ASV atklāto gēnu terapijas iespēju asinsvadu remodelēšanā un līdz ar to – iespējām pulmonālās hipertensijas izārstēšanā – no plkst.16.45 Daugavmalā (piestātnē pie Akmens tilts, netālu no Grēcinieku ielas pieturvietas) un atbalsta gājiena laikā varēs pastāstīt Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas ārsts-kardiologs dr.Andris Skride.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)