Banner 980x90

Ugunsgrēkā Kvēles ielā iet bojā cilvēki

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no 29.janvāra plkst.6.30 līdz 30.janvāra plkst.6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 43 izsaukumus. Kopumā dzēsts 31 ugunsgrēks, veikti astoņi glābšanas darbi, bija arī četri maldinoši izsaukumi. Ugunsgrēkos cietis viens cilvēks un gājuši bojā trīs cilvēki, pilsētas informācijas portālam Riga24.lv stāsta VUGD Preses un sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Viktorija Šembele.

Šonakt, plkst.4.18, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Kvēles ielā, piecstāvu dzīvojamajā mājā ir jūtams sadūmojums. Ugunsdzēsēju glābēju piebraukšanu pie dzīvojamās mājas apgrūtināja iedzīvotāju novietotās automašīnas, kas neļāva autocisternas un autokāpnes novietot pie degošās mājas. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka degšana norisinās trešā stāva dzīvoklī. Daļa no ugunsdzēsējiem glābējiem iekļuva kāpņu telpā un kopā ar policijas darbiniekiem no ēkas ceturtā un piektā stāva evakuēja 10 cilvēkus.

Savukārt, otra ugunsdzēsēju glābēju grupa pie trešā stāva balkona novietoja izbīdāmās kāpnes un pa tām nokļuva uz degošā dzīvokļa balkona, kur atradās viens vīrietis. Vīrietis atteicās evakuēties pa kāpnēm, aizbildinoties ar bailēm no augstuma, tāpēc ugunsdzēsēji glābēji viņam uzlika elpošanas masku un izglāba viņu, izvedot cauri piedūmotajam dzīvoklim un pa ēkas iekšējām kāpnēm. Dzīvokļa metāla durvis tika atvērtas ar diskzāģa palīdzību. Tā kā piebraukšanu pie dzīvojamās mājas traucēja novietotās automašīnas, tad autokāpnes iedzīvotāju evakuācijai un cietušā izglābšanai nebija iespējams izmantot.

Izglābtais un cietušais apmēram 55 gadus vecais vīrietis tika nodots mediķiem. Pie dzīvokļa durvīm ugunsdzēsēji glābēji atrada vīrieti un sievieti, kuri ugunsgrēkā jau bija gājuši bojā. Dzīvokļa dzēšana tika veikta, padodot ūdeni no autocisternas 70 metru attālumā, caur degošā dzīvokļa balkonu. Kopējā degšanas platība bija 15 kvadrātmetri, dega dzīvokļa virtuve, koridors un daļa istabas. Ugunsgrēka iemeslus noskaidro Valsts policija.



Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)