Banner 980x90

Ugunsgrēka skarto māju Valdlaučos apsekos būveksperts

Saistībā ar vakar, 25.novembrī, notikušo ugunsgrēku dzīvojamajā mājā Valdlaučos šodien, 26.novembrī, tika sasaukta darba grupa, kurā pulcējās atbildīgie pašvaldības speciālisti un dienesti, lai noteiktu turpmāko rīcības plānu, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informē  Ķekavas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību un konsultatīvā atbalsta daļas pārstāve Vineta Bērziņa.

 Tika nolemts nekavējoties uzaicināt sertificētu būvekspertu apsekot ugunsgrēkā cietušās ēkas pagrabu, lai saņemtu neatkarīga būvspeciālista atzinumu par ēkas tehnisko stāvokli. Pēc šī atzinuma pašvaldība veiks visus nepieciešamos darbus, lai iedzīvotāji varētu droši atgriezties mājās.

Par iespēju atgriezties savā dzīvesvietā Ķekavas novada sociālais dienests sazināsies ar cilvēkiem individuāli pa tālruni.

Ķekavas novada pašvaldība izsaka lielu pateicību mājas sētniekiem Vladislavai un Aleksejam Kravčenko par sirmās kundzes glābšanu, kurai pagrabā bija palicis slikti ar veselību.

Atgādinām, ka 25.novembra vakarā tika saņemts izsaukums par to, ka Valdlaučos kādā no dzīvojamo māju pagrabiem tiek manīti dūmi. Notikuma vietā nekavējoties ieradās Reģionālās pašvaldības policijas ekipāža, mediķi un ugunsdzēsēji.

Dūmu cēlonis bija pagraba degšana daudzdzīvokļu mājas "Valdlauči 2" pēdējās kāpņu telpas pagrabā, kur 81 gada veca kundze ar sveci rokās bija devusies uz pagrabu pēc ievārījuma.

Pensionārei palicis slikti ar veselību, un viņa nokritusi, bet no sveces liesmas aizdegusies sausā, ar koku norobežotā pagrabtelpa. Par notikušo nelaimi cietusī mēģināja ziņot, saucot kaimiņus, palīgā kliedzienus sadzirdējuši divi sētnieki, kuri bija devušies uz pagrabu novietot valsts karogu kātus. Nekavējoties sirmā kundze tika iznesta no degošās telpas un sniegta medicīniskā palīdzība. Cietusī nogādāta slimnīcā.

Ugunsdzēsēji lokalizēja ugunsgrēku pagrabstāvā, un pēc tā apsekošanas tika konstatēts, ka ugunsgrēka rezultātā kāds no paneļa blokiem ir deformējies, tāpēc Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests pieņēma lēmumu iedzīvotājus evakuēt viņu drošības dēļ.

Vairums evakuētie cilvēki atrada alternatīvu vietu pārnakšņošanai - pie draugiem, radiem vai paziņām, bet septiņi mājas iemītnieki tika nogādāti Ķekavas sociālās aprūpes centrā, kur viņi tiks paēdināti un izmitināti līdz brīdim, kad viņi varēs atgriezties savās mājās.

Lai pasargātu pamesto dzīvojamo māju no garnadžiem, to uzmana gan Reģionālās pašvaldības policijas, gan Valsts policijas Rīgas Reģionālās pārvaldes Baložu iecirkņa ekipāžas.

Notikuma vietā bija ieradušies arī Ķekavas novada domes un pašvaldības vadība, sociālā dienesta, būvvaldes, Reģionālās pašvaldības policijas, Valsts policijas Rīgas Reģionālās pārvaldes Baložu iecirkņa vadība, lai operatīvi varētu pieņemt lēmumus gan par cilvēku izmitināšanu un drošību, gan mājas uzraudzību pēc evakuēšanas un citiem ar drošību saistītiem jautājumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)