Banner 980x90

Ušakovs apstrīd VVC lēmumu par krievu valodas lietošanu norāda uz pārkāpumiem

Riga24.lv
Riga24.lv
Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs nosūtījis sūdzību Valsts valodas centra (VVC) direktoram Mārim Baltiņam par šīs iestādes inspektores pieņemto lēmumu administratīvi sodīt Ušakovu par krievu valodas lietošanu interneta vietnē www.facebook.com, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Ušakovs norāda, ka Latvijas Republikas likumdošana neregulē tādu mūsdienu sabiedrībā populāru saziņas, viedokļu un domu apmaiņas līdzekli kā interneta vidē atrodamie sociālie tīkli. Latvijas Republikā pieejamā elektronisko sakaru tīklā darbojas ārvalsts uzņēmums Facebook Inc, kas nav reģistrēts Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā kā interneta pakalpojumu vai elektronisko sakaru sniedzējs, un kura mītnes adrese ir Amerikas Savienotajās Valstīs. Šis ārvalsts uzņēmums Facebook Inc ir izveidojis mājaslapu www.facebook.com, kas kalpo kā tehniskā platforma, lai personas, kuras piekrīt uzņēmuma Facebook Inc izvirzītajiem noteikumiem, varētu izveidot savu personīgo profilu, dodot tam izvēlēto nosaukumu un paužot šajā personas profilā savas domas un viedokļus, veidot savu atbalstītāju, interesentu un domubiedru virtuālās domu apmaiņas grupas.

Izveidojot šādas ieinteresētu personu virtuālās domu apmaiņas grupas, tiek izveidots ierobežots personu loks, kuras savā starpā apmainās ar saviem viedokļiem un uzskatiem. Šajās grupās izteiktie viedokļi netiek uzspiesti ne sabiedrībai kopumā, ne jo īpaši personām, kuras ikdienā nav šo virtuālo domu apmaiņu grupu dalībnieki un elektronisko sakaru tīkla operatora Facebook Inc tehniskās platformas reģistrēti lietotāji.

Ušakovs vērš uzmanību arī uz procesuālo normu pārkāpumiem lēmumā par soda piemērošanu. Tā, piemēram, administratīvā pārkāpuma lietā norādīts, ka veikta Rīgas domes "Facebook" profilā publicēto ierakstu analīze par laika periodu no 17.09.2015. līdz 17.12.2015. Savukārt tālāk tekstā sastopamas norādes uz ierakstiem, kas publicēti laika periodā no 17.06.2016. līdz 27.06.2016., par ko nav iepriekš ticis sastādīts administratīvo pārkāpumu protokols atbilstoši LAPK 246.pantā noteiktajam, jo vienīgais administratīvo pārkāpumu protokols, ar kuru pamatots lēmums, ir ticis sastādīts 2016. gada 28.jūnijā, un tas nesatur norādes par šādu pārbaudīto laika periodu.

Rīgas domes priekšsēdētājs norāda, ka VVC pieņemtais lēmums uzskatāms par nepamatotu, likuma mērķim un procesuālajai kārtībai neatbilstošu, līdz ar ko tas būtu atceļams.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)