Banner 980x90

Ušakovs: Ar viegla rakstura informāciju Rīgas dome piesaista iedzīvotājus pašvaldības portālam

Foto: Ekrānšāviņš no www.riga.lv
Foto: Ekrānšāviņš no www.riga.lv
Ar viegla rakstura informāciju Rīgas dome piesaista iedzīvotājus pašvaldības portālam, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Rīgas mērs Nils Ušakovs (S).

Domes priekšsēdētājs uzsvēra, ka portāla galvenais mērķis ir iedzīvotāju informēšana par satiksmes ierobežojumiem, izmaiņām normatīvos un citām svarīgām aktualitātēm.

Taču, lai piesaistītu cilvēkus portālam, nepieciešama viegla rakstura informācija, tostarp par to, kā pagatavot ievārījumu.

Kā uzsvēra Ušakovs, ir dots uzstādījums, ka Rīgas pašvaldības portālā nedrīkst parādīties politiķi, un tas tiek pildīts.

LETA ziņoja, ka jūlija sākumā Rīgas pašvaldības portālā "riga.lv" bija novērojamas publikācijas par zemeņu ievārījuma un kokteiļu pagatavošanu. Latvijas Žurnālistu asociācijas (LŽA) vadītājs Ivo Leitāns pauda viedokli, ka šāda informācijas publicēšana nav pašvaldības portāla funkcija, bet vairāk atbilst speciāli tematiskiem blogiem vai komerciāliem interneta projektiem, tādēļ, pēc Leitāna domām, ir ļoti savdabīgi un neizprotami, kāpēc kaut ko tādu piedāvā pašvaldības portāls.

Leitāns konkrētos gadījumus uzskata par apšaubāmu veidu, kā iztērēti pašvaldības līdzekļi. Lai arī patlaban portālā "riga.lv" šādu materiālu apjoms ir salīdzinoši neliels, tomēr tam ir tendence pieaugt, atzīmēja LŽA vadītājs, piebilstot, ka šādas informācijas parādīšanās pašvaldības portālā arvien vairāk izpludina robežu starp žurnālistiku un žurnālistikas imitāciju, kā arī rada maldīgu priekšstatu par to, ar ko pašvaldības portālam ir jānodarbojas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)