Banner 980x90

Ušakovs atklās foto izstādi par ģimenes lomu Zviedrijā

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Piektdien, 3.jūnijā, plkst.11.30 Rātsnama 2.stāva vestibilā Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un Zviedrijas Sociālās drošības ministre Annika Strandale (Annika Strandhäll), klātesot Zviedrijas Ārkārtējam un pilnvarotam vēstniekam Henrikam Landerholmam (Henrik Landerholm) atklās izstādi "Dzīves puzle". Tā ir vēstījums par tēva lomu un to, ko sabiedrība var darīt, lai reālajā dzīvē būtu vieglāk apvienot dzimumu līdztiesību, vecāku lomu un darba dzīvi.

Kā pilsētas informācijas portālam Riga24.lv pastāstīja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas projektu koordinatore Agnese Siliņa, pieņemot ikvienu politisku lēmumu, Zviedrijas valdība raugās, lai tiktu ņemti vērā dzimumu līdztiesības aspekti. Valstī darbojas Diskriminācijas ombūda birojs - valsts pārvaldes iestāde, kuras uzdevums ir izskaust diskrimināciju un veicināt indivīda tiesību ievērošanu. Diskriminācijas ombūds uzrauga, kā dzīvē tiek ievērots Likums par vecāku atvaļinājumu, un raugās, lai darbavietās netiktu diskriminēti darbinieki, kas izmanto vecāku atvaļinājumu.

Zviedrija īsteno aktīvu politiku, lai panāktu, ka tēvi vairāk izmanto vecāku pabalstu iespējas. Tas tiek darīts nolūkā stiprināt dzimumu līdztiesību, taču arī tādēļ, ka ikvienam bērnam ir tiesības uz saskarsmi ar abiem saviem vecākiem.

Šodien Zviedrijā ir visdāsnākā vecāku pabalstu kārtība pasaulē, augstākais darba tirgū nodarbinātu mazu bērnu māmiņu īpatsvars pasaulē, augsti dzimstības rādītāji un jauna tēvu paaudze, kura par pašsaprotamu uzskata izmantot bērna kopšanas atvaļinājumu.

Izstāde Rātsnamā būs apskatāma līdz 17.jūnijam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)