Banner 980x90

Ušakovs: Atstādināt mani var, bet "piekaut" nesanāks

Rīga, 4.apr., LETA. Var pieņemt prettiesisku lēmumu par manu atstādināšanu, bet "piekaut" nesanāks, intervijā raidījumā "900 sekundes" izteicās Rīgas mērs Nils Ušakovs (S).

Rīgas mērs uzstāja, ka lēmums par viņa atstādināšanu būtu prettiesisks. "Viņi var pieņemt prettiesisku lēmumu par atstādināšanu, bet piekaut nesanāks," izteicās Ušakovs, solot atstādināšanas gadījumā vērsties tiesā un brīdinot par Eiropas mēroga skandālu.

Viņš atzina, ka Rīgas mēra amatā ir pieļāvis kļūdas, tomēr par konkrētajiem 12 pārkāpumiem, uz kuriem norādījusi Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM), tiesiskā valstī atstādināt pilsētas mēru, viņaprāt, neesot iespējams.

"Varbūtība, ka Pūces kungs pieņems prettiesisku, bet tomēr pieņems, lēmumu par manu atstādināšanu, ir augsta," izteicās Rīgas mērs.

Viņaprāt, Rīgas dome ir kā dāvana esošajai valdības koalīcijai, jo, lai kas norisinātos tajā, visi runājot par Rīgas domi.

Ušakovs piebilda, ka pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" ir zināmas problēmas, tomēr valde strādā, lai nodrošinātu uzņēmuma stabilitāti.

Runājot par sadarbību ar pilnsabiedrību "Rīgas mikroautobusu satiksme", viņš pauda, ka šajā gadījumā nevar runāt par zaudējumiem. "Tie nebija zaudējumi, bet gan dota iespēja rīdziniekiem izmantot mikroautobusus ar visām atlaidēm," viņš klāstīja, vienlaikus piebilstot, ka, ņemot vērā esošo situāciju, maršrutu tīkls tiks pārkārtots un atgriezīsies mikroautobusi, kuros ar atlaidēm nevarēs braukt.

Kā ziņots, VARAM konstatējusi virkni iespējamu likumu pārkāpumu "Rīgas satiksmes" uzraudzībā un Rīgas domes darbā, par kuriem Ušakovam bija jāsniedz paskaidrojumi.

Paskaidrojumu sniegšanai Ušakovam tika dota nedēļa laika, un pēdējais termiņš bija 28.marts.

Ušakovs aizvadītajā nedēļā nosūtījis atbildes vēstuli pa pastu. Viņš uzskata, ka ir atspēkojis visus Pūces izteiktos pārmetumus par savu darbību.

Ušakovs žurnālistiem arī pauda viedokli, ka Pūces sagatavotais pieprasījums sniegt paskaidrojumus bija juridiski vājš un politizēts.

Tikmēr Pūce norādījis, ka viņu Ušakova publiskie izteikumi nepārsteidz .

VARAM juristi šonedēļ pabeigs izvērtēt Ušakova sniegtās atbildes, aģentūrai LETA trešdien pastāstīja Pūce. Pēc tam ministrs pieņems lēmumu par turpmāko rīcību attiecībā ar Ušakovu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)