Banner 980x90

Ušakovs par RD saziņu svešvalodā sociālajos tīklos sodīts pēc atkārtotām sūdzībām

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Valsts valodas centrs (VVC) sodījis Rīgas mēru Nilu Ušakovu (S) par pašvaldības īstenoto saziņu svešvalodā sociālajos tīklos, pamatojoties uz atkārtotām sūdzībām, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica Valsts valodas centra direktors Māris Baltiņš.

Viņš informēja, ka centrs rīkojās pamatojoties uz vairākām sūdzībām, jo Rīgas domes komunikācijā svešvaloda tika izmantota atkārtoti.

Baltiņš uzsvēra, ka runa ir par kopējo iestādes komunikāciju ar iedzīvotājiem, nevis kādas privātpersonas, piemēram, domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (S) individuālo komunikāciju.

Turklāt, VVC ieskatā, ir gadījumi, kad pašvaldība var sniegt informāciju citās valodās, piemēram, publicējot Rīgas svētku programmu. Šī informācija ir domāta ārvalstu viesiem, līdz ar to svešvalodu lietošana ir pamatota. Savukārt informācijai, piemēram, par plīsušām caurulēm jābūt valsts valodā.

Baltiņš piebilda, ka sods uzlikts Ušakovam, jo viņš ir iestādes vadītājs un šobrīd nav noteikts cits atbildīgais par konkrēto sfēru.

Kā ziņots, Ušakovs sociālajā tīklā "Facebook" paudis neapmierinātību ar šādu VVC lēmumu un solījis to pārsūdzēt.

Kā norādīja Baltiņš, pašlaik nav saņemts iesniegums, kurā VVC lēmums tiktu apstrīdēts.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)