Banner 980x90

Ušakovs: "Rīgas satiksme" kā sociālo funkciju veicošs uzņēmums nevar būt finansiāli veiksmīgs, bet tas ir stabils

Rīga, 8.dec., LETA. SIA "Rīgas satiksme" (RS) kā sociālo funkciju veicošs uzņēmums nevar būt finansiāli veiksmīgs, taču tā darbība esot stabila, pat ja tam no pašvaldības budžeta nepieciešamas papildu dotācijas, šorīt intervijā LTV raidījumam "Rīta Panorāma" sacīja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (S).

Uz jautājumu, kāpēc tad uzņēmumam no pašvaldības budžeta nepārtraukti nepieciešamas dotācijas, Ušakovs atbildēja, ka katru gadu parādās arvien jaunas izmaksas un, piemēram, šogad uzņēmumam nepieciešami vismaz 12 miljoni eiro, lai valsts budžetā segtu PVN izmaksas par nulles biļetēm.

"Tas ir par tām biļetēm, kas tiek piešķirtas, lai bez maksas sabiedriskajā transportā varētu braukt skolēni un pensionāri. Tāpēc mēs pašvaldībā esam sākuši pētīt juridiskos aspektus, kāpēc mums no pašvaldības budžeta būtu jāmaksā šāda summa, lai gan tagad ir skaidrs, ka noteikti tas būs jādara," piebilda Ušakovs.

Savukārt par Rīgas domes opozīcijas pieprasījumu šodien sasaukt Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas ārkārtas sēdi, kurā skatīs jautājumu par plānoto dotāciju "Rīgas satiksme" 108,69 miljonu eiro apmērā, Ušakovs atbildēja, ka katrā pašvaldības sasaukumā paiet vismaz gads, kura laikā opozīcijas deputāti saprot, kā strādā RS, kā arī atrod brīvi pieejamu informāciju par uzņēmuma darbību.

Jau ziņots, ka šodien plkst.8.55 ir sasaukta Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas ārkārtas sēde, kurā skatīs jautājumu par plānoto dotāciju SIA "Rīgas satiksme" (RS) 108,69 miljonu eiro apmērā, aģentūru LETA informēja partijas "Vienotība" frakcijā.

Sēde sasaukta, balstoties uz visu domes opozīcijas partiju iesniegumu. Opozīcija pieprasījusi sēdē izvērtēt RS finanšu rādītājus un galvaspilsētas budžeta dotācijas pamatojumu.

"Skandāliem apvītā RS faktiski atrodas uz bankrota sliekšņa. Rīgas domes valdošās koalīcijas piešķirtā dotācija uzņēmumam regulāri pieaug un nākamajā gadā sasniegs jau 108 miljonus eiro, kas viss tiek apmaksāts uz Rīgas nodokļu maksātāju rēķina. Šo ārkārtas sēdi ir nepieciešams sasaukt, jo RS valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens ir pārāk ilgi izvairījies no vairāku skandālu un patiesā uzņēmuma finanšu stāvokļa tiešas skaidrošanas", pamatojis "Vienotības" frakcijas priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis.

Jau ziņots, ka Rīgas domes Finanšu un administratīvo lietu komiteja šonedēļ apstiprinājusi Rīgas pašvaldības 2018.gada budžetu, no kura 108,69 miljonus eiro plānots novirzīt RS dotācijai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)