Banner 980x90

Ušakovs un Turlais noliks ziedus pie pieminekļa Afganistānas karā kritušajiem

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

15.februārī, plkst.12.00 Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs un Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas priekšsēdētājs Dainis Turlais noliks ziedus Klusajā dārzā, pieminot Afganistānas karā kritušos Latvijas iedzīvotājus.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa, pirms 27 gadiem, 1989.gada 15.februārī, bijušās PSRS karaspēks tika izvests no Afganistānas, tāpēc šajā dienā tiek pieminēti visi Afganistānas karā kritušie. Gandrīz 10 gadu ilgušajā Afganistānas karā PSRS armijas sastāvā no Latvijas bija iesaistīti 3640 karavīri, ievainoti 177, gāja bojā 63, bet viens pazuda bez vēsts.

2014.gadā Rīgā, Klusajā dārzā, kas atrodas Maskavas priekšpilsētā, starp Katoļu, Lazdonas, Daugavpils un Jēkabpils ielu, tika atklāts piemineklis Afganistānas karā bojāgājušajiem. Tajā iekalti visu kritušo Latvijas iedzīvotāju vārdi. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)