Banner 980x90

Uz Rīgas Latviešu biedrības nama jumta otro gadu izvietos medus bišu saimes

Rīga, 10.jūn., LETA. Uz Rīgas Latviešu biedrības (RLB) nama jumta, Vērmanes dārza liepu ziedēšanas laikā, otro gadu pēc kārtas tiks izvietotas medus bišu saimes, aģentūru LETA informēja RLB valdes locekle Marija Heislere-Celma.

Pagājušajā gadā tika ievākti vairāk nekā 64 kilogrami RLB jumta bišu medus un Latvijas biškopības biedrības konkursā šis medus tika atzīts par otro gardāko Latvijā.

"Arī šogad projekta mērķis ir ne tikai ievākt gardo medu, bet arī radīt pozitīvu noskaņojumu un gaisotni sabiedrībā, aicinot sabiedrību domāt zaļi un "ārpus rāmjiem", vienlaikus suminot šī gada jubilārus - RLB kaimiņus un sadarbības partnerus - Latvijas Universitāti un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju 100 gadu jubilejā," norāda Heislere-Celma.

Arī šogad RLB, sadarbībā ar biteniekiem Kārli un Andri Bolmaņiem, un Latvijas biškopības biedrību, pētīs bišu paradumus pilsētvidē. Proti, salīdzinot katra stropa ievāktos ziedputekšņu paraugus medū, plānots izsekot katras saimes izvēlētajiem maršrutiem Rīgas centrā.

Vienlaikus, kopā ar Latvijas Dabas fondu, RLB sabiedrību aicinās aizdomāties par bišu nākotni pasaulē un parakstīt petīciju, kas pieprasa aizsargāt bites no kaitīgajiem pesticīdiem, ieviešot pienācīgu pesticīdu risku izvērtēšanas procesu.

Heislere-Celma atgādina, ka pagājušā gada ievāktā medus analīžu rezultāti uzrādīja pārsteidzošu ziedputekšņu daudzveidību - ne tikai liepu, bet arī baltā un sarkanā āboliņa, zalkšu sūrenes, rudzupuķu un arī griķu ziedputekšņus. Pēc saņemtajiem analīžu rezultātiem varēja secināt, ka medus ir tīrs un bez kaitīgiem piemaisījumiem, sacīja RLB valdes locekle.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)