Banner 980x90

Vai ātrie kredīti tiešām ir izdevīgs risinājums?

Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Dzirdot vārdu savienojumu "ātrie kredīti", liela daļa cilvēku iedomājas par augstiem procentu maksājumiem un īsiem atmaksas termiņiem. Taču bieži vien redzam reklāmas par vilinošiem piedāvājumiem un lielām atlaidēm. Izdevīgie aizņemšanās nosacījumi skaidrojami ar lielo konkurenci – nebanku kredītu tirgus šobrīd ir ļoti plašs, tādēļ aizdevējiem jāizdomā dažādas stratēģijas, lai pievilinātu klientus. Tas nozīmē plašas izvēles iespējas kredītņēmējiem.

Ātrie kredīti ir iespēja saņemt naudas līdzekļu tad, kad to pietrūkst. Aizdevumam var pieteikties, pat neizejot no mājām. Viss, kas nepieciešams, ir dators ar interneta pieslēgumu, e-pasts, mobilais tālrunis un konts kādā no Latvijā strādājošām bankām. 

Lai sekmīgi reģistrētos aizdevumam:
- Tev jābūt pilngadīgam. Tomēr jāņem vērā, ka lielākā daļa aizdevēju kredītus izsniedz no 20 gadu vecuma;
- Tev jābūt ar regulāriem ienākumiem;
- Tavai kredītvēsturei jābūt pozitīvai.

Kredīta noformēšanā var iztikt bez liekām formalitātēm – nav vajadzīga ne izziņa no darba vietas, ne ķīla, ne galvotājs. Kā nodrošinājums aizdevuma saņemšanai kalpo ienākumi. 

Piesakies un saņem naudu vien dažu minūšu laikā
Tev atliek tikai reģistrēties un nosūtīt pieprasījumu, norādot vēlamo summu un atmaksas termiņu. Ātrais aizdevums neplānotās situācijās var kļūt par labu risinājumu, jo gan reģistrēšanās, gan pieteikuma nosūtīšana un pat tā izsniegšana neprasa daudz laika. Pieteikumu izskatīšana notiek vien dažu minūšu laikā, un lēmums tiek nosūtīts uz kredītņēmēja mobilo tālruni. Ja tas ir pozitīvs, nauda norādītajā bankas kontā tiek ieskaitīta pavisam drīz. Kredītņēmējs to var tērēt pēc saviem ieskatiem. 

Kam pievērst uzmanību, izvēloties aizdevumu?
Ātrie kredīti internetā pieejami dažādos apmēros – gan ikdienas tēriņiem, gan arī lielāku pirkumu iegādei.  Dažādi ir arī atmaksas termiņi: ja īstermiņa aizdevumi visbiežāk jāatmaksā tuvāko 30 dienu laikā, tad ilgtermiņa kredītiem atmaksas termiņš ir garāks – tas var sasniegt no dažiem mēnešiem līdz vairākiem gadiem. 

Izvēloties piemērotāko piedāvājumu, svarīgi iepazīties ar vairākiem aspektiem:
- vai pirmais aizdevums pieejams bez maksas, vai arī tam tiek pievienota procentu likme;
- vai ir iespējama atmaksas termiņa pagarināšana. Lai arī kredītu noformē ar vislabākajiem nolūkiem un esi nolēmis to atmaksāt laikā, situācijas mēdz būs dažādas;
- cik ātrā laikā saņemsi aizdevumu? Liela daļa kredītdevēju pārskaitījumu sola veikt 10–15 minūšu laikā no tā piešķiršanas brīža. Tomēr jāņem vērā, ka aizdevumi tiek izsniegti tikai aizdevēju darba laika ietvaros.

Ātrie kredīti internetā ir ne vien ērti, bet nereti arī izdevīgi risinājumi, tomēr tie jānoformē atbildīgi un jātērē prātīgi. Pirms kredīta noformēšanas rūpīgi izvērtē gan tā nepieciešamību, gan savas iespējas to atmaksāt noteiktajā laika posmā. Pretējā gadījumā aizdevuma noformēšana var kļūt par iemeslu jaunām problēmām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)