Banner 980x90

Vairāk nekā 13 tūkstoši cilvēku atzinušies mīlestībā Rīgai

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Vairāk nekā 13 tūkstoši cilvēku atzinušies mīlestībā Rīgai un gaismas festivālam STARO RĪGA, pastāstīja vides reklāmas uzņēmuma ''JCDecaux Latvija'' direktore Jeļena Brokāne.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja Tija Ezeriņa, visvairāk jeb 2807 cilvēki mīlestību pret Latvijas galvaspilsētu izteikuši angļu valodā. Seko franču un čehu valodas, kurās savas jūtas pauduši attiecīgi 2055 un 1884 cilvēki. Savukārt spāņu valodā mīlestībā Rīgai atzinušies 1788 cilvēku, bet itāliešu valodā - 1775 cilvēku.

Norvēģu valodā mīlestībā Rīgai atzinušies 1634, bet vācu valodā - 1552 cilvēki.

"Šajā akcijā kopumā bija 13 495 dalībnieki, kas ir lielisks rezultāts. Mūsu prognozes, ka visgarākās rindas izveidosies pieturvietās, kur atzīties mīlestībā varēja angļu un vācu valodā, piepildījās tikai daļēji. Festivāla apmeklētāji naski izmantoja iespēju ierunāt šo maģisko frāzi arī citās valodās – franču, čehu un spāņu," teica Brokāne.

Šie pūliņi tika arī atalgoti. Proti, tie, kuriem izdevās svešā mēlē atzīties mīlestībā vispareizāk, cīnījās par galveno balvu – lidojumu divām personām uz kādu no septiņām Eiropas pilsētām - Hamburgu, Oslo, Prāgu, Parīzi, Barselonu, Londonu vai Milānu. Izloze notika 23.novembrī un nu septiņu laimētāju tālruņu pirmie pieci cipari ir publicēti šeit:

http://www.jcdecaux.lv/lv/laimetaji-1

Atzīšanos mīlestībā Rīgai un festivālam STARO RĪGA rīkoja "JCDecaux Latvija" kopā ar lidsabiedrību "airBaltic".

"Esam gandarīti, ka varējām līdzdarboties šajā pasākumā, kas piesaistīja tik lielu interesi. Ja šī aktivitāte kļūs par stimulu sākt mācīties kādu svešvalodu vai uzlabot savas svešvalodu prasmes, tas būs vislielākais ieguvums," komentēja "airBaltic" zīmola vadītājs Linards Jonins.

Gaismas festivāla STARO RĪGA laikā no 18. līdz 21.novembrim Rīgā septiņas sabiedriskā transporta pieturvietas simboliski pārtapa par kādu no septiņām Eiropas pilsētām. Ikviens interesents varēja doties uz šīm pieturvietām un ierunāt frāzi "Es mīlu STARO RĪGA" noteiktajā valodā. Ja izruna bija pareiza, pietura iemirdzējās, bet laimīgais dalībnieks tika iekļauts izlozē lidojumam uz konkrēto pilsētu.

Rīgas pieturvietu dizaina un tehnisko risinājumu autors ir pasaulslavenais arhitekts Normans Fosters. Viņa vārds ir saistīts ar ievērojamākām arhitektūras celtnēm visā pasaulē.

Fostera radītie objekti vairāk līdzinās fantastiskiem objektiem no citas galaktikas, kaut gan galvenie viņa radošie principi ir vienkāršība, ekoloģiskums un lietderīgums. Starp viņa slavenākajiem darbiem ir Hērsta tornis Ņujorkā, kur atrodas preses giganti "Cosmopolitan" un "Esquire" un citas izdevniecības, Vemblija stadions, slavenais "Gurķis" un Millenium tilts Londonā.

Šobrīd Fostera dizainētās pieturvietas atrodas 122 pilsētās visā pasaulē, tostarp Austrālijā, Apvienotajos Arābu Emirātos un 228 pilsētās Francijā. Tagad Fostera radītās pieturvietas ir viegli atpazīstamas kā Rīgā, tā Londonā, Lisabonā, Parīzē, Barselonā un citviet pasaulē.

2000.gadā ietekmīgais ekonomikas žurnāls "The Economist" nosauca Fostera pieturvietas par "gudrākajām" pasaulē, bet šogad jūnijā avīze "The Herald Scotland" nodēvēja Fostera dizainētās digitālo risinājumu pieturvietas par "hi-tech" tehnoloģijām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)