Banner 980x90

Vairāk nekā 200 ģimenes ārstu prakses ieguldīs 1,5 miljonus eiro

Rīga, 26.apr., LETA. Vairāk nekā 200 ģimenes ārstu praksēs ieguldīs 1,5 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā (CFLA).

Iestādē norādīja, ka izsludinātajā Eiropas Savienības (ES) fondu programmā ģimenes ārstu prakšu attīstībai bijusi ļoti liela projektu iesniedzēju aktivitāte - vērtēšanai iesniegti 140 projektu iesniegumi, kuros paredzēti ieguldījumi vairāk nekā 200 ārstu praksēs visā Latvijā.

Projektu atlases ietvaros saņemtajos projektu iesniegumos plānotais ES fondu un valsts budžeta atbalsts kopumā veido apmeram 1,5 miljonus eiro.

ES fondu programmā 117 projektus iesniegušas ārstniecības iestādes, bet 23 projektus - pašvaldības un to iestādes. Vērtējot projektu iesniedzēju aktivitāti pa reģioniem, lielākā tā ir bijusi Kurzemē - iesniegti 26 projekti, bet zemākā aktivitāte ar 15 projektiem bijusi Vidzemē.

Tomēr visvairāk iesniegumu saņemts projektu attīstīšanai Rīgā - 34 projekti un Pierīgā - 30 projektu. Projektu attīstīšanai Zemgales reģionā saņemti 18 pieteikumi, Latgales reģionā - 17 pieteikumi.

To, kuri projekti un ar kādu atbalsta finansējumu tiks apstiprināti, noteiks pēc visu projektu izvērtēšanas. CFLA ir sākusi projektu vērtēšanu un plāno to pabeigt triju mēnešu laikā.

Ārstniecības iestādes un pašvaldības CFLA izsludinātajā atlasē projektus varēja iesniegt no 25.februāra līdz 24.aprīlim, un tajā ģimenes ārstu prakšu pilnveidei no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) un valsts budžeta bija paredzēti 3,5 miljoni eiro.

Pēc šajā kārtā saņemto projektu izvērtēšanas tiks precizēts atlikušais atbalsta finansējuma apmērs, lai izsludinātu nākamo atlasi šajā ES fondu programmā, kuras mērķis ir ģimenes ārstu prakšu infrastruktūras attīstīšana.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)