Banner 980x90

Vairāk nekā 250 cilvēki pie Saeimas piketē pret mikrouzņēmumu nodokļa likvidēšanu 

Foto: LETA
Foto: LETA
Trešdien, 23.novembrī, pie Saeimas vairāk nekā 250 cilvēki piedalās piketā ar mērķi atturēt deputātus no lēmuma likvidēt mikrouzņēmumu nodokli (MUN).

Mītiņa dalībnieki ieradušies ar plakātiem, kuros rakstīts "Atgriezos, lai aizbrauktu?", "www.latvija.ee", "Nebūs mikro/būs jums nekro" , "Mēs neesam muļķi, mēs neaizmirsīsim" u.c.

Daļa dalībnieku ieradusies ar melniem baloniem. Protesta idejas atbalstītāji klātesošos ik pa laikam uzrunā skaļrunī.

Kā ziņots, piketā tiek pieprasīts atcelt obligātās sociālās iemaksas, kas MUN maksātājiem jau no nākamā gada būs jāmaksā ik mēnesi, pat ja konkrētajā periodā uzņēmums neguva ienākumus, aģentūru LETA informēja piketa rīkotāju pārstāve Kristīna Putinceva.

"Ir aptaujāti daudzi MUN maksātāji, kuri atzinuši, ka obligātās sociālās iemaksas 97 eiro apmērā būs iemesls atlaist darbiniekus, samazināt algas vai pavisam pārtraukt uzņēmējdarbību. Vairāki mazie uzņēmēji atzinuši - ja MUN tiks atcelts, viņiem nākšoties emigrēt no Latvijas un no jauna sākt savu biznesu kādā citā, mazajai uzņēmējdarbībai labvēlīgākā valstī," sacīja Putinceva.

Piketu pieteikušas privātpersonas - MUN maksātāji, kuriem tieši šis nodoklis ar atvieglotajiem nosacījumiem nesen ļāvis sākt savu uzņēmējdarbību. Piketa rīkotāji uzskata, ka MUN likvidēšana, kā arī līdz tam noteiktās obligātās sociālās iemaksas finansiāli liegs attīstīt darbību, jo citi nodokļa maksāšanas režīmi konkrētā situācijā nav piemēroti un izdevīgi.

"Līdz šim mēs, līdzīgi kā citi Latvijas iedzīvotāji, par visām valstī notiekošajām nejēdzībām uzzinājām medijos un dusmojāmies savās virtuvēs. Taču nejēdzības turpinās, un politiķi arvien biežāk pieņem tautas vairumam nelabvēlīgus lēmumus, kas ir attālināti no realitātes. Tāpat vēriens, ar kādu valsts budžeta nauda tiek tērēta daudziem publiskiem projektiem, kā arī varas pārstāvju ērtībām un idejām, nav samērīgs ar to, kāda finansiālā situācija ir lielākajai daļai Latvijas iedzīvotāju," uzsvēra Putinceva.

Saeima šodien galīgajā lasījumā lems par grozījumiem Mikrouzņēmumu nodokļa likumā. Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija iepriekš noraidīja priekšlikumus ilgāk saglabāt šo režīmu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)