Banner 980x90

Vairāk nekā 30 personas apliecinājušas, ka Saeimas vēlēšanās pārdevušas savu balsi

Saistībā ar balsu pirkšanu 12.Saeimas vēlēšanās Drošības policija (DP) līdz šim ir nopratinājusi aptuveni 120 personas, no kurām vairāk nekā 30 apliecinājušas, ka vēlēšanu laikā ir pārdevušas savu balsi, pirmdien, 10.novembrī, intervijā telekompānijas LNT raidījumam "900 sekundes" atklāja jaunais DP priekšnieks Normunds Mežviets.

Viņš informēja, ka saistībā ar 12.Saeimas vēlēšanu balsu pirkšanu ir sākti kopumā septiņi kriminālprocesi. Izmeklēšanas laikā trīs personas tikušas aizturētas, patlaban tām piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis. Ir veiktas arī trīs kratīšanas, un patlaban aizdomās turētā statuss piemērots piecām personām, pastāstīja jaunais DP priekšnieks.

Viņš uzsvēra, ka izmeklēšana turpinās, un tās interesēs pagaidām neko vairāk nedrīkst izpaust. "Šie septiņi kriminālprocesi ir viena no DP pašreizējām prioritātēm, un mēs tiešām ieguldām tajā ļoti lielus resursus," rezumēja Mežviets. Viņš atturējās prognozēt, cik ilgs laiks būs nepieciešams minēto kriminālprocesu izmeklēšanai, taču solīja, ka sabiedrība tiks informēta, tiklīdz kriminālprocesos būs svarīgi pavērsieni.

Pilseta24.lv jau vēstīja, ka DP sākusi kriminālprocesus par iespējamu 12.Saeimas vēlēšanu balsu pirkšanu par labu vairākām partijām vai to kandidātiem. DP joprojām nemin konkrētas partijas, kuru labā būtu notikusi balsu pirkšana. LETA jau vēstīja, ka viens no DP izmeklēšanā esošajiem kriminālprocesiem ir par iespējamo balsu pirkšanu 11.Saeimas "Vienotības" frakcijas vadītāja, 12.Saeimas deputāta Dzintara Zaķa labā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)