Banner 980x90

Valmieras teātris ar izrādēm "Baladīna" un "Vidzemnieki" viesosies Rīgā

Rīga, 1.marts, LETA. Maija beigās un jūnija sākumā Valmieras teātris ar divām izrādēm viesosies Rīgā, Dailes teātrī, aģentūru LETA informēja Valmieras teātra pārstāve Marta Cekule.

28.maijā plkst.19, galvaspilsētas skatītājiem būs iespēja redzēt režisora Viestura Kairiša iestudēto izrādi "Baladīna". Savukārt 2.jūnijā plkst.18 tiks izspēlēti Rūdolfa Blaumaņa nestāstītie stāsti Indras Rogas iestudējumā "Vidzemnieki".

"Baladīna" ar Elīnu Vāni galvenajā lomā stāsta par varaskāres pārņemtu, līdz saltai nežēlībai nocietinātu sirdi, kas ar viltu un nelietību Baladīnai liek iet pāri līķiem uz karaļa troni. "Šī ir viena no spožākajām un krāšņākajām poļu dzejnieka un dramaturga Juliuša Slovacka lugām, kas likusi pamatus novatoriskai, leģendām un pasakām caurvītai, folklorā sakņotai dramaturģijai," klāsta Cekule. Latvijas teātrī tā iestudēta pirmo reizi.

Izrādes radošajā komandā apvienojušies režisora pastāvīgie domubiedri - scenogrāfs Reinis Dzudzilo, kostīmu māksliniece Krista Dzudzilo, horeogrāfe Elīna Lutce, komponists Rihards Zaļupe, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš un video mākslinieki Dzudzilo un Toms Zeļģis.

Izrādē piedalās aktieri Laura Atelsone, Dace Everss, Kārlis Freimanis, Elīna Hanzena Tālivaldis Lasmanis, Ivo Martinsons, Mārtiņš Meiers, Māra Mennika, Krišjānis Salmiņš un Imants Strads.

Bet izrāde "Vidzemnieki" tapusi, apvienojoties režisorei Rogai, dramaturģei Justīnei Kļavai, scenogrāfei un kostīmu māksliniecei Annai Heinrihsonei, komponistam Mārcim Auziņam, horeogrāfei Ingai Raudingai, gaismu māksliniekam Jānim Sniķerim un bezgalīgajam stāstniekam Blaumanim.

"Vidzemnieki" ir zem viena nosaukuma apvienoti Blaumaņa mazāk zināmie stāsti un noveles.

Lomās Aigars Apinis, Kārlis Arnolds Avots, Alise Danovska, Kārlis Freimanis, Elīna Hanzena, Rihards Jakovels, Pauls Iklāvs, Ingus Kniploks, Mārtiņš Liepa, Klinta Leja, Ilze Pukinska, Ieva Puķe, Rihards Rudāks, Uldis Sniķers un Elīna Vāne.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)