Banner 980x90

"Valmiermuižas alus" Rīgā atklās "Latvijas garšu tirgotavu"

"Valmiermuižas alus" ceturtdien, 5.decembrī, plkst.17.00 Rīgā atklās "Latvijas garšu tirgotavu", tās izveidošanā ieguldīti 20 000 lati, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja "Valmiermuižas alus" darītavas vēstnese Liāna Sāre.

Tirgotavā vienuviet būs iespējams iegādāties dzīvo alu no dažādām Latvijas mazajām alus darītavām, kā arī latviskus cienastus svētku galdam un gardus ciemakukuļus no dažādiem mazajiem Latvijas gardumu ražotājiem. Jaunā "Latvijas garšu tirgotava" atradīsies A.Briāna ielā 9a, "Valdemāra pasāžā", kur tā iemājojusi jaunās, plašās telpās turpat līdzās "Valmiermuižas virtuvei".

"Vēlamies saglabāt, attīstīt un popularizēt Latvijas garšu daudzveidīgumu, sadarbojoties ar mazajiem ražotājiem – Latvijas garšu meistariem!," stāsta "Valmiermuižas alus" saimnieks Aigars Ruņģis.

Latvijas garšu tirgotavā varēs iegādāties dzīvo alu no astoņām dažādām mazajām alus darītavām Latvijā - Valmiermuižas, Brenguļu, Madonas, Brālis, Piebalgas, Iļģuciema, Užavas, kā arī jaunāko alus darītavu Saldalus un Malduguns brūvējumus.  "Mazās alus darītavas nav konkurenti, bet "amata brāļi", kuriem jāsadarbojas, lai popularizētu Latvijas tradīcijām bagātāko dzērienu - alu," sadarbības ideju atklāj Aigars Ruņģis.

Latvijas garšu tirgotavā varēs iegādāties arī cienastus svētku galdam, gardas dāvanas un latviskus ciemakukuļus no vairāk kā 50 mazajiem ražotājiem. Tāpat sadarbojoties ar latviešu amatniekiem un dizaineriem, tiks piedāvātas skaistumlietas svētku galda klāšanai un rotāšanai. "Aicināsim pircējus kopā meklēt un atklāt jaunas Latvijas garšas, piedāvājot jaunu Latvijas garšu meistaru lolojumus," par attīstību stāsta Aigars Ruņģis. Tādēļ sociālos medijos tiek veidota aptauja, kādas mazo rāžotāju gardumlietas vēl piedāvāt jaunajā Latvijas garšu tirgotavā. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)