Banner 980x90

Valsts pirmais pāris ziedo slimnīcas Hematoonkoloģijas nodaļas remontam

Ceturtdien Valsts prezidents Andris Bērziņš kopā ar kundzi Daci Seisumu viesojās pie Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) Hematoonkoloģijas nodaļas mazajiem pacientiem, krāsojot ar viņiem kopā Lieldienu olas un vēlot priecīgus svētkus, kurus daudziem bērniem nāksies pavadīt ārstniecības iestādē.

Prezidents žurnālistiem apliecināja, ka arī viņa ģimene piedalījusies ziedojumu vākšanas akcijā Hematoonkoloģijas nodaļas remontam. Taujāts par valsts atbalstu, Bērziņš norādīja: "Valsts - tie esam mēs visi. Kopā mēs šos valsts līdzekļus radām. Tiem, kas var un grib palīdzēt vairāk, tā iespēja ir te".

Prezidents sacīja, ka jau pirms vairākiem gadiem viesojies šajā nodaļā, kurā tagad, salīdzinot ar agrāko situāciju, vērojami uzlabojumi. Vienlaikus viņš atzina, ka laiks dara savu un palīdzība šobrīd nepieciešama. "Lai nu kur, ja mēs bērniem nedosim, kam tad mēs dosim? Kur tad mums būs tā nākotne? No šādām sarežģītām situācijām dzīvē neviens nav pasargāts, tur nekas neglābj," teica Bērziņš.

"Lai šī nodaļa vienmēr tukša būtu, bet laba," slimnīcai, mazajiem pacientiem un viņu vecākiem vēlēja prezidents.

BUKUS valdes priekšsēdētāja Anda Čakša, kura iepazīstināja prezidentu ar situāciju nodaļā, aģentūrai LETA sacīja, ka nodaļa ir "atrauta" no slimnīcas lielās mājas, vietās tajā jau pat izveidojusies pelējuma sēne un ir lietas, kas savu laiku jau nokalpojušas. Šobrīd nodaļas remontam iedzīvotāji kopumā saziedojuši vairāk nekā 150 000 latu. Vēl 170 000 latu, pārdalot līdzekļus, radusi Veselības ministrija, bet kopumā remontdarbiem nepieciešami aptuveni 700 000 latu. Par patlaban pieejamajiem līdzekļiem iespējams sākt projekta izstrādi un pirmo remontdarbu kārtu.

Mazie pacienti prezidentu ar kundzi sagaidīja ar interesi. Seisuma stāstīja, ka viņa Lieldienās olas jau kopš bērnības krāsojot sīpolu mizās, savukārt prezidentam, pēc paša sacītā, labāk padodoties olu ēšana, nevis krāsošana.

Valsts pirmais pāris bērniem kā dāvanu bija sarūpējis dažādas spēles un rotaļlietas, bet bērni prezidentam dāvināja pašu gatavotas apsveikuma kartītes. "Tas ir no sirds taisīts. Es ceru, ka uz brīdi viņu jūtas kā bērni. Acīmredzot viņi, būdami bērni, skatās uz dzīvi ļoti skaidri un saulaini. Vēlu, lai viņiem priecīgas Lieldienas un lai viņi ātrāk mājās nokļūtu veseli," aizkustināts par saņemtajām kartītēm bija prezidents.

Hematoonkoloģijas nodaļā tiek veikta bērnu asins slimību un onkoloģisko slimību ārstēšana, pielietojot ķīmijterapiju. Šī nodaļa ir vienīgā vieta Latvijā, kurā tiek ārstēti bērni ar šādām saslimšanām. Prezidenta teikto, ka no šādām saslimšanām nav pasargāts neviens, apstiprināja arī kāda no mazo pacientu mammām, kura sacīja, ka slimība viņas ģimeni pārsteigusi negaidīti - bērna veselība pasliktinājusies strauji un mediķi skaidrojuši, ka šādu slimību nav iespējams ne paredzēt, ne izskaidrot tās cēloņus.

Lieldienu pasākumā piedalījās arī nodaļas atbalstītājs auto nomas un līzinga kompānijas "Sixt" kolektīvs, kurš ikdienā palīdz bērniem nokļūt mājās. Kā norāda BUKUS fonda vadītāja Liene Dambiņa, Hematoonkoloģijas nodaļas pacienti zemās imunitātes dēļ bieži vien nedrīkst izmantot sabiedrisko transportu, tāpēc, ja ģimenei nav auto, bērns nevar nokļūt mājās pat reizēs, kad ārstējošais ārsts to ļautu. Pirms sešiem gadiem bērnu slimnīcas fonds un "Sixt" sāka akciju "Braucam mājās", palīdzot bērniem nokļūt mājās pat uz vistālākajām Latvijas vietām. Braucienu skaits jau pārsniedz 250.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)