Banner 980x90

Vangažos atzīmēs Ukrainas neatkarības 27.gadadienu

Jelgava, 10.aug., LETA. 18.augustā plkst.13 Inčukalna novada Vangažos pie Straujupītes norisināsies svinīgs pasākums ar moto "Ukrainas un Latvijas tautām - mieru un uzplaukumu!", kas veltīts Ukrainas neatkarības 27.gadadienai, aģentūru LETA informēja Ukraiņu kultūrizglītības biedrības "Dņipro" valdes priekšsēdētājs Ivans Nalivaiko.

Pasākumu ar svētku uzrunām atklās Ukrainas pagaidu pilnvarotā lietvede Latvijā Alisa Podoļaka un Latvijas ukraiņu biedrību apvienības valdes priekšsēdētāja Irina Dukule.

Turpinājumā, iepazīstinot ar ukraiņu kultūru, muzikālos un deju priekšnesumos klātesošos priecēs Ukraiņu kultūrizglītības biedrības "Dņipro" ansamblis "Dņipro", Jelgavas Ukraiņu kultūras centra "Džerelo" mākslinieciskie kolektīvi "Džerelo" un "Veselka", Ventspils Ukraiņu kultūras-apgaismības biedrības "Kobzar" ansamblis "Mrija", Jēkabpils Ukraiņu kultūrizglītojošās biedrības "Javir" ansamblis "Javir", Vangažu ukraiņu biedrības "Jatraņ" ansamblis "Jatraņ", Rīgas Ukraiņu vidusskolas ansamblis "Perlinka" un citi kolektīvi. Koncertā skanēs arī ukraiņu dzeja gan ukraiņu, gan latviešu valodā.

Ieeja pasākumā būs bezmaksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)